Građani sutra na Trgu slobode traže uvođenje Aleksinog zakona i Pravdu za Vukašina

Izvor: Radio 021, 20.Maj.2017, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani sutra na Trgu slobode traže uvođenje Aleksinog zakona i "Pravdu za Vukašina"

Skup "Hoću Aleksin zakon" i "Pravda za Vukašina" održaće se sutra, 21. maja, na Trgu slobode u Novom Sadu.

Građani okupljeni u "Dva minuta tišine" podsećaju da je prošlo 15 meseci otkad je predlog "Aleksinog zakona" prošao Odbor za prava deteta Narodne skupštine, ali da od tada nije ništa urađeno.

"Petnaest meseci političari u skupštini nisu u stanju da uzmu u razmatranje 'Aleksin Zakon'. Da li nisu sposobni ili ne žele? Ako ne žele neka jasno kažu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da naše državno rukovodstvo ne voli i ne želi da ova država ima decu. Vršnjačko nasilje uzima sve više maha, a država ne čini ništa da bi to zaustavila", navodi se u pozivu na skup.

Organizatori podsećaju da je ministar prosvete Mladen Šarčević najavio zakon koji će biti protiv vršnjačkog nasilja, ali da ni od te ideje nema ništa.

Oni će zatražiti pravdu i za Vukašina Simića, koji je na smrt pretučen u januaru prošle godine.

Građani će se, kao i svake nedelje, okupiti na Trgu slobode u 14.45 časova.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.