Izvor: Radio 021, 06.Dec.2018, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradić posle 100 godina ukinuo zabranu grudvanja

Devetogodišnji dečak iz grada Severensa u američkoj saveznoj državi Kolorado uspeo je da "smekša" gradsko veće pa je ono ukinulo gotovo stogodišnju zabranu grudvanja i vratilo deci pravo na zimske radosti.

Dejn Best objasnio je da se obratio gradskim vlastima kako bi ih uverio da promene zakon.

"Današnja deca moraju imati dobar razlog da se igraju napolju", rekao je Best u ponedeljak na sednici gradskog veća. "Istraživanja govore da nedostatak igre >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na otvorenom vodi u gojaznost, ADHD (poremećaj pažnje s hiperaktivnošću), anksioznost i depresiju", nabrajao je devetogodišnjak i objasnio da on "želi da baci snjžnu grudvu, a da time ne prekrši zakon".

Gotovo stotinu godina stara zabrana bacanja bilo kakvog kamena ili projektila, a to se odnosi i na grudve snega u gradu od 4.000 stanovnika, zastarela je i znači da bilo koje dete koje baci grudvu krši zakon.

"Deca Severensa samo žele pravo na grudvanje kao i sva druga deca na svetu", rekao je Dejn.

Njegovi argumenti su bili uverljivi pa je gradsko veće jednoglasno ukinulo zabranu, a nakon glasanja gradonačelnik je ponudio Dejnu da baš on bude taj koji će baciti prvu grudvu - po zakonu.

Dečak je rekao da će mu najdraža meta biti njegov mlađi brat i da će dati sve od sebe da ne razbije prozorska stakla.

Autor: Srna

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DEČAK KOJI JE PROMENIO ZAKON Zahvaljujući Dejnu deca u gradiću u Koloradu posle sto godina MOGU DA SE GRUDVAJU

Izvor: Blic, 07.Dec.2018, 07:09

Devetogodišnji dečak iz grada Severansa u američkoj saveznoj državi Kolorado uspeo je da "smekša" gradsko veće pa je ono ukinulo gotovo stogodišnju zabranu grudvanja i vratilo deci pravo na zimske radosti.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.