Izvor: Radio 021, 02.Feb.2021, 13:20

Grad Novi Sad nastavlja da isplaćuje 100.000 dinara porodicama preminulih od kovida

Grad Novi Sad i ove godine će porodicama građana sa teritorije grada koji su preminuli od posledica virusa korona, a koji su sahranjeni u Novom Sadu, isplaćivati pomoć u iznosu od 100.000 dinara po preminulom.

Prema odluci Gradskog veća, porodica preminulog ili druga osoba koja je finansirala sahranu preminulog treba da podnese zahtev za dodelu novčane pomoći Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << putem Pisarnice Gradske uprave za opšte poslove, Trg slobode 1 ili elektronskim putem na adresu pisarnica@uprava.novisad.rs.

Uz zahtev se prilaže:

fotokopija očitane lične karte, odnosno raselјeničke legitimacije,izvod iz matične knjige umrlih za preminulog člana porodice,  fotokopija kartice tekućeg računa korisnika u poslovnoj banci,dokaz da je korisnik o svom trošku sahranio preminulo lice: račun pogrebnih troškova izdat na ime korisnika.Gradska uprava će službenim putem pribaviti:

dokaz da je lice preminulo od zarazne bolesti COVID-19, izazvane virusom SARS-COV-2, od Gradske uprave za opšte poslove, Sektora za lična stanja građana,spisak lica sahranjenih na teritoriji Grada Novog Sada, od JKP „Lisje“ Novi Sad, odnosno drugog pravnog lica koje je izvršilo sahranjivanje u naselјenom mestu na teritoriji Grada Novog Sada.Novac će biti uplaćen na tekući račun, na osnovu akta Gradske uprave.

Svi koji su po prošlogodišnjem rešenju Gradskog veća podneli zahtev za novčanu pomoć po ovom osnovu i koji čekaju uplatu, dobiće novac po novom rešenju - ali to znači da moraju da podnesu dokumentaciju u novom postupku, poručuju u Gradskoj kući.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Grad pomaže sa 100.000 porodice preminulih od kovida

Izvor: NoviSad.com, 02.Feb.2021

Grad Novi Sad isplaćivaće pomoć u iznosu od 100.000 dinara porodicama građana sa teritorije grada koji su preminuli od posledica koronavirusa, a koji su sahranjeni u Novom Sadu..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.