Grabljivice grizu

Izvor: Press, 16.Okt.2010, 01:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grabljivice grizu

Prva polovina oktobra protekla je u znaku odličnih ulova štuke, smuđa i bele ribe, a ponegde se i dalje hvataju šaran i „brka" Na Velikom bačkom kanalu kod Sivca lovi se štuka, na jezeru u Panoniji bilo je smuđa, a slične ulove beležimo i na Staroj Tisi kod Čuruga. Na Malom i Velikom kanalu kod Bačkog Petrovca pecanje otežava trava. Smuđ je radio na Dunavu kod Bačke Palanke, a kod Novog Čelareva javljala se mrena. Bela riba, babuška, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << bucov i som hvatani su kod Suseka, a „brka" se javlja i u Novom Sadu. U Koviljskom ritu pecaju se bela riba, bandar i štuka.
Na Borkovcu je pao som od 25 kila, dok na Jarčini sve bolje radi štuka. Na DTD-u od Kajtasova do Dunava najbolje radi bela riba, ali se povremeno dobija i šaran. Štuka i klen hvatani su na Neri, na Karašu, ali se na Belocrkvanskim jezerima još hvataju amur i šaran. Bela riba je aktivna na Pištinoj bari, Rudniku, Crnoj bari i Kovinskom dunavcu, gde se lovi i štuka. Ovu grabljivicu hvatala je i većina pecaroša na Tamišu kod Pančeva.
„Smuđijada" na Dunavu
Na Dunavu kod Rama odlično radi smuđ. Babuška se pecala kod Kličevca, a kod Kostolca se javljao krupan šaran. Štuka udara na Peku kod Velikog Gradišta, Srebrno jezero daje deveriku, dok na Toploj Mlavi radi bela riba. Na Kostolačkom dunavcu je mršavo.
Na Velikoj Moravi kod Žabara i Svilajnca hvata se mrena, a na području Jagodine i Ćuprije peca se uglavnom bela riba. Som je još aktivan na Gružanskom jezeru, gde su nedavno uhvaćeni kapitalci od 36 i 57 kilograma.
Šljivar odlično radi na Zapadnoj Moravi kod Globodera, Bele Vode i Kukljina. Štuka se lovila na terenima oko Kruševca, Vrnjačke Banje i Trstenika.
Na području Kraljeva varaličari hvataju i bucova, a na plovak radi nosara. Smuđ grize na jezeru Gazivode, Ibar kod Raške daje mrenu, dok se na okolnim barama peca štuka.
Ta grabljivica se uspešno hvata i na šljunkarama oko Šapca. Na Kolubari u Šušeoci peca se skobalj, Petnica daje štuku, a Kameničko jezero šarana. Sitan skobalj, bodorka i babuška grizu na Međuvršju.
Štuka se uspešno lovi i na Zvorničkom jezeru, dok se na Drini kod Ljubovije peca skobalj. Kod uzovničkog mosta je proradila mrena, a na Belom kamenu pala je mladica od 12,5 kila. Na području Bajine Bašte i dalje se lovi lipljan.
Sitan skobalj i bodorka pecaju se na Svrljiškom Timoku. Beli Timok daje klena, na Crnom Timoku nema većih ulova, a mršavo je i na Timoku.
Šljivar „razbija"
Bela riba hvata se na Dunavu, u Srbovu i Radujevcu. Kod Mihajlovca i Slatinske reke bilo je smuđa i štuke, a u Brzoj Palanci pao je som od 66 kilograma! Krupna štuka udara oko Grabovice, Ljubičevca i Velesnice. U Tekiji, Golubinju i Porečkom zalivu riba slabo radi.
Na Bovnu je proradio smuđ. Poneki skobalj dobije se u Grdeličkoj klisuri, a šljivar „razbija" kod Malošišta i Doljevca. Som se još javlja kod Belotinca i Lokošnice, dok se kod Razgojne hvata bucov. Deverika, bodorka, babuška i smuđ udaraju na Barju. Na Krupačkom i jezeru Smilovci hvatana je štuka. Na Nišavi kod Krupca i Đurđevog Polja radio je skobalj, a u Pirotu se lovio klen.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.