Gost, besan, pucao na obezbeđenje

Izvor: Glas javnosti, 31.Jan.2010, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gost, besan, pucao na obezbeđenje

NOVI SAD - Novosadska policija raspisala je potragu za Markom Radenkovićem (36) iz Novog Sada, zbog sumnje da je juče rano ujutru u klubu "Đava" na Petrovaradinskoj tvrđavi hicima iz pištolja teško ranio dvojicu radnika obezbeđenja, pri čemu su lakše povređena još dva mladića, gosti lokala.

Radenković je, kako je saopštila policija, teško povredio D. T. (39) iz Bukovca i O. C. (29) iz Novog Sada, a lakše ranio Novosađanina G. M. (26), koji je, kao i njegov sugrađanin >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << S. S, posle ukazane lekarske pomoći, pušten kući.

D. T. i O. C. su smešteni u Kliničkom centru Vojvodine, sa teškim telesnim povredama, opasnim po život. Obojica su hitno operisani po prijemu u Urgentni centar KCV, posle čega su smešteni u jedinicu intenzivne terapije.

Najteže povređeni je, kako smo saznali, Dragan Tešanović, u koga su ispaljena četiri metka. Tešanović je javnosti poznat po saučesništvu u monstruoznom ubistvu šahiste u Subotici, zbog čega je odležao 12 godina zatvora i tek nedavno pušten na slobodu, posle čega se zaposlio kao izbacivač u diskoteci.

- Pošto je Radenković uznemiravao goste, obezbeđenje ga je izvelo van objekta, ali se on pola sata kasnije vratio i na ulazu u klub pucao u u njih. Ušavši u "Đavu", Radenković je ispalio još nekoliko hitaca, a S. S. je udario u glavu drškom pištolja, nanevši mu lake telesne povrede - saopštila je Policijska uprava Novi Sad.

Kako smo nezvanično saznali, osumnjičeni Radenković je i ranije bio u sukobu sa radnicima obezbeđenja, a juče je zbog svađe oko neke devojke izbačen iz diskoteke. Iznerviran zbog toga, Radenković je otišao kući po revolver. Vratio se posle pola sata i pucao u radnike obezbeđenja kada su otvorili vrata da vide ko želi da uđe. Tom prilikom je jedan metak koji je rikošetirao pogodio G. M, dok je drugog gosta drškom pištolja udario u glavu.

Očevidac F. T. iz Bukovca kraj Novog Sada kaže:

- Ja sam sa društvom iz Bukovca taman izlazio iz diskoteke, pošto je muzika prestala, kada je došlo do pucnjave. Malo pre toga Tešanović mi je rekao: "Idite vi, ja ću doći kasnije", a onda su odjeknuli pucnji i video sam ga kako leži u lokvi krvi. Mislio sam da je mrtav.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.