Izvor: Luftika.rs, 26.Feb.2019, 01:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Glogi, čekam da se čujemo za vikend i odigramo nešto zajedno. Ili ovde ili tamo…“

Žarko Laušević je na svom Instagram profilu objavio pismo Nebojši Glogovcu u kom je naveo da je za njega bio najbolji glumac.
Sreda, 11. februar 2018.
Dragi Glogi, Čitam tvoju poruku od pre neki dan: „Znam da će biti dobro… Pričaćemo… Samo malo da prođe ovo ludilo… Što kažu, Srbi pamte do četvrtka, tako da se čujemo za vikend, a do tada, evo ti par viceva…“
Jesenas smo, čekajući prevoz na aerodromu u Bostonu, pravili planove da nešto radimo zajedno. >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Rekao si: „Radićemo sigurno ili ovde ili tamo.“ Onda ti je stigla poruka i poskočio si kao malo dete: „Dobio sam nagradu u Londonu!“ Bila je to nagrada za najboljeg glumca prestižnog evropskog festivala. Svi smo, poneti tim osećajem velikog ponosa, odigrali poslednje izvođenje „Hadersfilda“.
I te noći sam te, kao i na celoj kanadsko-američkoj turneji, gledao na sceni, sa strane, nem od sreće što prisustvujem jednom čudesnom predavanju i davanju sebe glumi kakvo nikada ranije nisam video. Moja nastarija ćerka je godinama imala svog omiljenog i najboljeg glumca.
Onda mi je jednog dana bojažljivo izjavila: „Tata, ti više nisi moj najbolji glumac!“ „Ah, ko je taj što je čedu mome pomutio razum?“ – promucah nekog patetičnog Šekspira iz sećanja. „Nebojša Glogovac…“ – skrušeno mi priznade. Zagrlih je.
„Pa, on je i za mene najbolji glumac“ – priznah i ja njoj. Laknulo joj je. I zbog tebe je otputovala iz Čikaga s nama u Boston da ponovo odgleda predstavu. Glogi, od kada sam čuo za tvoju boljku, krenuo sam nešto da pišem za nas. Pa da odigramo… ili ovde ili tamo. I čekam da se čujemo… za vikend. Tvoj Žarko.
Zapisi iz dnevnika Vojina Ćetkovića bude najlepše uspomene na Nebojšu Glogovca

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.