Izvor: Radio 021, 21.Avg.2020, 22:01

Genov: Hotelijeri zadovoljni jednokratnom pomoći države

Direktor Poslovnog udruženja hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije (HORES) Georgi Genov rekao je da su vlasnici gradskih hotela zadovoljni jednokratnom podrškom države radi ublažavanja posledica pandemije koronavirusa, jer će bespovratno dobiti 350 evra po krevetu i 150 po smeštajnoj jedinici.

On je za Betu rekao da će pomoć od ukupno 386 hotela u Srbiji dobiti oni koji se nalaze u centrima gradova i koji su najlošije poslovali, njih oko 200, ali ne i oni smešteni u banjama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i na planinama koji su uprkos pandemiji nešto bolje popunili kapacitete.

"Hotelijeri su zadovoljni jer je to bespovratna pomoć, a bez nje bi mnogi bankrotirali", rekao je Genov.

Dodao je da će se pomoć dodeliti hotelima u 28 gradova prema kategorizaciji smeštajnih jedinica i broju kreveta.

Vlada Srbije je, prema rečima ministra finansija Siniše Malog, za subvenciju hotelima izdvojila oko 1,3 milijarde dinara iz budžeta, a jedini uslov je da vlasnici hotela koji zatraže pomoć ne otpuste više od deset odsto zaposlenih do kraja godine.

Direktor hotela Radison kolekšen (Radisson Collection Hotel) u Beogradu Aleksandar Vasilijević rekao je da je "to velika pomoć koju će gradski hoteli moći da iskoriste za plaćanje radnika i za promociju".

"Ova finansijska podrška je dobrodošla jer su hoteli konstantno u minusu, a država je preuzela deo rizika kako se od 1. septembra ne bi zatvorio veliki broj hotela", rekao je Vasilijević.

Dodao je da je pomoć od 50.000 evra do 200.000 koliko će dobiti hoteli "veliki vetar u leđa i dobar znak za investitore".

Vlasnik hotela Mona plaza u Beogradu Tomislav Momirović ocenio je da je "hotelski biznis tim merama dobio jaku podršku". "Vlada nam je stala iza leđa i pomogla da preživimo ovo vreme koje je teže od Drugog svetskog rata", rekao je Momirović.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.