Izvor: Radio 021, 11.Jul.2020, 10:00

Fotoreporteru Bete razbijena glava na protestu u Beogradu, napadnuta i ekipa Al Džazire

Fotoreporteru novinske agencije Beta Milošu Miškovu utvrđena je fraktura lobanje i tokom noći je zadržan u Urgentnom centru, izjavio je glavni urednik Bete Dragan Janjić.

Miškov je u petak uveče, tokom protesta ispred Skupštine, pogođen ciglom u glavu, a njegovoj koleginici Svetlani Dojčinović povređena je ruka.

Tokom protesta prethodnih nekoliko dana povređeno je petoro članova redakcije Beta - dva snimatelja, dvoje fotoreportera i jedan novinar.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />"Moja pretpostavka je da su, verovatno, kamere bile razlog da budu napadnuti jer su ti demonstranti insistirali da ne budu snimljeni", rekao je Janjić.

Napadnuta i ekipa Al Džazire

Tokom nereda na demonstracijama u Beogradu u petak, napadnuta je i ekipa Al Džazire Balkan. Izveštači su dobro, ali im je stradala oprema.

Reporterka Natalija Lučić i snimatelj Tarek Ani su napadnuti dok su se vraćali sa platoa ispred Skupštine Srbije, odakle su izveštavali.

Jedna grupa huligana terala je ekipu N1 sa stepeništa Skupštine, a jedan od njih izbio je mikrofon reporteru iz ruke. Reporter N1 Petar Gajić i snimatelj nisu povređeni.

Ta agresivna grupa terala je i fotoreportere.

Autor: FoNet, N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.