Fotograf AFP-a dobitnik nagrade za najbolju novinsku fotografiju

Izvor: Radio 021, 13.Apr.2018, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fotograf AFP-a dobitnik nagrade za najbolju novinsku fotografiju

Venecuelanski fotograf Ronaldo Šmit, koji radi za francusku agenciju AFP, dobitnik je ovogodišnje nagrade za najbolju novinsku fotografiju (World Press Photo) za fotografiju muškarca u plamenu tokom prošlogodišnjih nasilnih protesta u glavnom gradu Venecuele.

Fotografija je nastala nakon poziva predsednika Venecuele Nikolasa Madura da se konstituiše Ustavotvorna skupština, koja je zamenila skupštinu pod vodjstvom opozicije, navodi se na sajtu "World Press Photo".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Opozicioni lideri pozvali su na proteste i zahtevali su održavanje prevremenih predsedničkih izbora, što je dovelo do masovnih sukoba demonstranata i venecuelanske nacionalne garde 3. maja.

Muškarac na pobedničkoj fotografiji zapalio se kada je eksplodirao gasni rezervoar motocikla. On je preživeo i zadobio je opekotine prvog i drugog stepena.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.