Formirano radno telo za kontrolu ugostiteljskih objekata u Novom Sadu

Izvor: Blic, 06.Apr.2010, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Formirano radno telo za kontrolu ugostiteljskih objekata u Novom Sadu

U Novom Sadu je danas formirano posebno radno telo koje će kontrolisati rad svih ugostiteljskih i drugih objekata u gradu, a u cilju sprečavanja narušavanja javnog reda i mira i ugrožavanja bezbednosti građana.

Na sastanku predstavnika najviših republičkih, pokrajinskih, gradskih i pravosudnih organa, kao i predstavnika policije, održanom u Gradskoj kući povodom napada na košarkaša "Partizana" Strahinju Miloševića, dogovoreno je da se inicira donošenje zakona kojim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bi osobe sa kriminalnim dosjeima i one protiv kojih se vodi krivični postupak bile onemogućene da rade poslove fizičko-tehničkog obezbeđenja objekata.

Pajtić: Incident koji je prelio čašu

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić je novinarima izjavio da je incident s košarkašem samo "prelio čašu" jer, kako je rekao, kad se na takav način napadne javna ličnost to znači da nasilnici ne zaziru ni od čega i onda niko nije siguran.

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić je, na konferenciji za novinare posle sastanka, istakao da je tim skupom visokih funkcionera javnosti poslata jasna poruka da će biti pokrenuta "široka akcija svih nadležnih organa", kako bi efikasnije bili kontrolisani svi objekti, a posebno oni u kojima se često narušavaju javni red i mir.

U tom zajedničkom i koordinisanom radnom telu biće predstavnici nadležnih republičkih, pokrajinskih i gradskih inspekcija, kao i drugih organa i institucija koji će, u saradnji s policijom, obavljati kontrolu tih objekata, precizirao je Pavličić, ističući da će tužilaštvo i pravosuđe predmetima iz te oblasti davati prednost.

Navodeći da napad na košarkaša i njegovog oca, ispred kluba "Studio", nije "izolovan slučaj" i da je sličnih incidenata u gradu bilo i ranije, gradonačelnik je pozvao građane koji su doživeli slične neprijatnosti, ili su bili svedoci, da nasilje prijave, a od nadležnih državnih organa imaće punu zaštitu.

Policajci ne smeju da paralelno obezbeđuju objekte

Zamenik načelnika Policijske uprave u Novom Sadu Stevan Krstić je najavio da će biti preduzete mere i protiv onih policajaca koji se osim svojom redovnom dužnošću, bave i obezbeđivanjem objekata, što im je.

Dogovoreno je se da svi organi vlasti koji predstavljaju deo aparata državne represije zajednički deluju, kako bi se sprečila takva i slična događanja, rekao je Pajtić i dodao da je danas pokrenuta veoma široka akcija koja će gradu Novom sadu doneti mir i spokojstvo.

Na sastanku su učestvovali i ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić, republički javni tužilac Zagorka Dolovac, poslanik u Skupštini Srbije Nenad Čanak, najviši funkcioneri sudova i tužilaštava u gradu, kao i predstavnici Poreske uprave i inspekcije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.