Formirana pokrajinska radna grupa za medijsku strategiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2010, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Formirana pokrajinska radna grupa za medijsku strategiju

NOVI SAD/ISTAMBUL -

Radna grupa za izradu strategije javnog informisanja u Vojvodini formirana je danas u Novom Sadu, a njome će rukovoditi pokrajinska sekretarka za informacije i potpredsednica Vlade Vojvodine Ana Tomanova-Makanova.

Tomanova-Makanova je na konstitutivnom sastanku Radne grupe u Skupštini Vojvodine kazala da nove nadležnosti i Statut Vojvodine podrazumevaju i izradu dela strategije javnog informisanja koji se odnosi na pokrajinu, preneo je Pokrajinski sekretarijat >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za informacije.

"To je naša obaveza", kazala je ona i dodala da taj dokument treba da utvrdi osnovne smernice razvoja u medijskoj sferi u Vojvodini, s ciljem da to bude integrisano u buduću strategiju javnog informisanja na nivou cele države.

Tomanova-Makanova je kazala da je jedna od polaznih ideja izrade strategije za Vojvodinu i očuvanje pokrajinskog javnog servisa, Radiotelevizije Vojvodine.

Dodala je da će posebna pažnja biti posvećena i poštovanju stečenih prava i Vojvodine i manjinskih nacionalnih zajednica.

Najavila je da će studija sadržavati pravnu i ekonomsku analizu medijske scene, kao i preporuke koje su od važnosti za izradu buduće strategije razvoja medija u Srbiji.

Sastanku su prisustvovali eksperti za medije iz Vojvodine. Izabrani su koordinatori i članovi ekspertskih grupa koje će delovati u okviru Radne grupe.

Posebne ekspertske grupe formirane su u oblasti štampanih medija, elektronskih medija, za digitalizaciju i za ekonomsko-pravna pitanja, a u okviru ovih radnih grupa, eksperti će se posebno baviti i pitanjima informisanja na jezicima nacionalnih zajednica koje žive u Vojvodini, piše u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.