Flauta, klavir i oboa u Gradskoj kući

Izvor: Luftika.rs, 04.Apr.2016, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Flauta, klavir i oboa u Gradskoj kući

U okviru ciklusa „Paviljon muzike“ u Svečanoj sali Gradske kuće u utorak 5. aprila u 20 sati koncert će održati Ksenija Mijatović, Slobodanka Stević i Veronika Antunović-Marić. Bogati program čine Sonata br.16 B. de Loeileta, Berliozov Trio op. 25 iz oratorijuma „Hristovo raspeće“, Dringov Trio za flautu, obou i klavir, Gaubertova Tarantela, Fantazija na teme iz opere „Viljem Tel“ (Demerseman/Bertelemi) i Arnoldova Buržoaska svita.
Ksenija Mijatović završila >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << je Akademiju umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Laure Levai-Aksin. Najznačajnije priznanje predstavlja 1. nagrada (100 bodova) na međunarodnom takmičenju mladih muzičara u Ohridu, „Ohridski biseri“. Sertifikat „Associated Board of Royal Scools of Music“ za instruktora flaute za Jugoistočnu Evropu dobila je 2007. godine. Sa trijom „Pozitiv“ je položila ispit iz kamerne muzike (Advanced Level), koji organizuje Associated Board of Royal Scools of Music. Pohađala je brijne majstorske kurseve i redovno koncertira.
Slobodanka Stević je diplomirala je i završila master studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi dr Doriana Leljaka. Kao pijanista usavršavala se na kursevima kod eminentnih pedagoga, a kao solista i kao kamerni muzičar nastupala je u više od 20 zemalja sveta. Od 2005. godine član je klavirskog dua Ingmar sa kolegom, pijanistom Aleksandrom Gligićem. Izvođači su brojnih svetskih premijera dela domaćih i stranih kompozitora, dobitnici međunarodnih priznanja i specijalnih nagrada na internacionalnim konkursima. Stevićeva je deo ansambla “Orfelin” kao i “Boris Kovač & New Ritual Group”.
pixabay.com Veronika Antunović-Marić je 1995. upisala Akademiju umetnosti u Novom Sadu u klasi Ljubiše Petruševskog, kod koga je učila tri godine. Četvrtu godinu bila je u klasi Gabora Dieneša iz Budimpešte i asistenta Vladimira Puškaša. Diplomirala je 2000. godine. Magistarske studije na oboi je završila na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi Janoša Kemenja iz Budimpešte. Nastupala je na mnogim koncertima kao solista, te sa kamernim sastavima u Srbiji i Mađarskoj. Bila je član duvačkog kvarteta „Quaternion”, a kao član Vojvođanske omladinske filharmonije i Novosadskih solista imala je nastupe u zemlji i inostranstvu. Godine 2004. je bila član  Verbier Festival Orchestra iz Švajcarske, a 2010. godine MIO orkestra iz Maribora. Član je Simfonijskog orkestra jugoistočne Evrope iz Sarajeva, Vojvođanskog simfonijskog orkestra iz Novog Sada i orkestra „Orfelin“ iz Novog Sada. Od 2008. godine nastupa sa pijanistkinjom Timeom Hotić. Trenutno radi u orkestru Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu kao solo oboista i član je Novosadskog duvačkog kvinteta i trija flauta, oboa i klavir.

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.