Izvor: Radio 021, 28.Apr.2021, 07:25

Finske vlasti planiraju strože zabrane pušenja na otvorenom

Finske vlasti planiraju da narednih godina pooštre inače već stroga pravila protiv pušenja na javnim mestima kao i reklamiranja duvanskih kompanija, u cilju da pušenje bude gotovo skroz iskorenjeno do 2030. godine.

Ministarstvo za socijalna pitanja i zdravlje saopštilo je da će uskoro uputiti predlog o dodatnom pooštravanju ograničenja pušenja na otvorenom.

Biće predložena zabrana pušenja na autobuskim stajalištima, plažama, dečijim igralištima i nekim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << terasama kafea i restorana, a ta mera bi stupila na snagu 1. januara 2022. godine.

Planirano je i da paklice cigareta budu u neutralnim omotima bez naziva duvanske kompanije, i ta mera bi mogla da stupi na snagu početkom 2023. godine.

Neke zemlje su već uvele neutralnu ambalažu za cigarete.

Cilj je da manje od pet odsto stanovništva Finske konzumira duvan i druge nikotinske proizvode do 2030. godine.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.