Izvor: Radio 021, 24.Maj.2019, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finale Šampionata u brzom vezivanju pertli u subotu u OŠ "Vuk Karadžić"

Finale Šampionata u brzom vezivanju pertli, održaće se u subotu, 25. maja, u OŠ "Vuk Karadžić" (Radoja Domanovića 24).

Svi polufinalisti na školskim takmičenjima stekli su pravo učešća na finalnom takmičenju, koje će biti održano sutra u 10 sati.

Savez izviđača Novog Sada uz mentorstvo Trening centra "Kocevski" i podršku organizacije Spirit of America in Serbia, organizuju prvi nacionalni Šampionat u brzom vezivanju pertli za učenike I i II razreda >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << osnovne škole, sa ciljem povećanja fine motorike kod najmlađih i ovladavanja veštinom vezivanja pertli, koju po statističkim podacima više od 60 odsto dece tog uzrasta ne ume da veže.

Ovakvu vrstu aktivnosti izviđači realizuju poslednjih deset godina, pa je ove godine odlučeno da se uputi javni poziv svim školama u Srbiji da se priključe takmičenju. Od marta ove godine do danas, više od 30 osnovnih škola širom Srbije organizovalo je svoja školska takmičenja i dobili su svoje školske šampione.

Do sada je dolazak prijavilo 16 ekipa, pa se očekuje da 64 takmičara oproba svoje veštine vezivanja pertli, te da dobijemo prvog Šampiona Srbie u brzom vezivanju pertli, poručuju organizatori.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.