Filozofski fakultet u četvrtak slavi 62. rođendan

Izvor: Radio 021, 30.Nov.2016, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filozofski fakultet u četvrtak slavi 62. rođendan

Filozofski fakultet u četvrtak, 1. decembra, obeležava 62 godine postojanja.

Program počinje u 10 časova, otvaranjem Međunarodnog interdisciplinarnog simpozijuma "Susret kultura" i uručenjem nagrade najboljem mladom istraživaču, kao i najboljim studentima osnovnih i master studija.

Biće otvorena izložba umetničkih dela koja čine zbirku Filozofskog fakulteta, oformljenu zahvaljujući sredstvima dobijenim na konkursu Ministarstva kulture tokom 2015. i 2016. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << godine. U izložbenom holu na prvom spratu, u 11.45h, biće otvorena izložba knjiga "Nit koja nas povezuje - darodavcima u čast".

Za 12.30 najavljena je promocija "Zbornika u čast Ljiljani Subotić: Teme jezikoslovne u srbistici kroz dijahroniju i sinhroniju". Promocija prevoda na engleski jezik drame Dragutina Ilića "Posle milijon godina", zakazana je za 13 časova, u kino-sali. U okviru promocije članovi dramske sekcije Odseka za anglistiku izvešće deo drame na engleskom jeziku.

U 13.30, u svečanoj sali 114, biče predstavljen 150. broj časopisa Kultura. Tema broja je Laž u umetnosti i kulturi. Na promociji će govoriti prof. dr Vladislava Gordić Petković, urednica tematskog broja i autori priloga: doc. dr Mladen Jakovljević, dr Viktorija Krombholc, dr Sanja Maričić Mesarović, msr Bojana Kovačević Petrović i msr Predrag Kovačević.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.