Izvor: Radio 021, 26.Feb.2020, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filmovi Ane Karine u četvrtak u CK13

Filmovi Ane Karine biće prikazani u četvrtak, 27. februara u Omladinskom centru CK13.

Ana Karina, danskog porekla, bila je francuska glumica, rediteljka i scenaristkinja, žena i muza reditelja Žan-Lika Godara.

Program:

Od 19h - Žena je žena (1961)

Radnja se vrti oko Anđele, egzotične plesačice, i njenog ljubavnika Emila. Anđela želi dete, a Emil odbija da popusti. Emilov najbolji prijatelj Alfred takođe je zaljubljen u Anđelu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << a ona je spremna na sve ne bi li došla do svog cilja, pa čak i da regrutuje Alfreda kao oca. Film je vrtoglav je sklad boja, komike i muzike, i Karinin i Godarov prvenac.

Od 21h - Ludi Pjero (1965)

Nezadovoljan brakom i životom, Ferdindand sreće Marianu, bebisiterku, svoju bivšu ljubavnicu. Njih dvoje sedaju u kola i otpočinje veliko putovanje na kraj noći, puno političkih zavera, oružja, neočekivanih susreta, ali i bučnih rasprava, prekida, citata Artura Remboa i lomljenja srca. Godarovi likovi su pesnici i avanturisti, ali pre svega, oni su zaljubljeni.

Urednica ovog ciklusa je Tara Lekić, a ulaz na obe projekcije je besplatan.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.