Film „Turneja“ na RTS-u

Izvor: Blic, Beta, 29.Jan.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film „Turneja“ na RTS-u

Radio-televizija Srbije premijerno će prikazati ove godine novi film Gorana Markovića „Turneja”, kao i „Nije kraj” Vinka Brešana sa još sedam filmova sa prošlogodišnjeg festivala u Novom Sadu „Sinema siti”.

Odgovorni urednik filmskog i serijskog programa Ivan Karl rekao je da će RTS prikazati retrospektivu filmova Markovića, na čijem kraju će ići „Turneja” (2008), crnohumorna drama o glumcima zalutalim na ratište u Bosni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Hercegovini. Osim hrvatsko-srpske koprodukcije „Nije kraj” o ljubavi bivšeg hrvatskog vojnika sa srpskom porno-glumicom, sa „Sinema sitija” gledaoci RTS-a će moći da pogledaju i film Roberta Rodrigesa i Kventina Tarantina „Grindhouse”.

Karl je najavio i cikluse filmova režisera Miše Radivojevića, Miroslava Lekića, američkog satiričara Vudija Alena i u februaru holivudskog režisera Anga Lija, uključujući njegov kontroverzni film o ljubavi dvojice gej kauboja „Planina Broukbek” (2005).

Od brojnih premijera holivudskih filmova na RTS-u u 2009. godini, Karl je naveo „Righteous Kill” sa Al Paćinom i Robertom de Nirom, dokumentarac Majkla Mura „Farenhajt 9/11 2”, biografski o piscu Trumanu Kapotiju „Capote”, „Lion For Lambs” sa Tomom Kruzom i Robertom Redfordom"

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.