Festival Videomedeja od petka u MSUV-u

Izvor: Radio 021, 21.Sep.2017, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival Videomedeja od petka u MSUV-u

Međunarodni video festival Videomedeja, 21. po redu, održaće se od petka, 22. do nedelje, 24. septembra u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, Dunavska 37.

Festival organizuje Udruženje za video umetnost Videomedeja. Gosti i učesnici festivala su svetski poznati vizuelni umetnici, vizuelne grupe, teoretičari, kritičari, medijski aktivisti, producenti, promoteri i distributeri.

Otvaranje festivala zakazano je za 19:30 časova, a od 18 časova počinje poseban program >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prezentacijom Vladimira Tupanjca, istoričara umetnosti, filmskog i likovnog kritičara koji od 1998. godine piše filmsku kritiku i tekstove o popularnoj kulturi, medijima i savremenim društvenim fenomenima za dnevnu štampu, nedeljne i mesečne časopise i publikacije u Srbiji i inostranstvu.

Kroz tri takmičarske selekcije Projekcije, Medijske instalacije/Nastupi i Lunartis, urednici programa Ivana Sremčević Matijević, Željko Mandić i Aleksandar Davić predočiće 55 odabranih video radova, devet medijskih instalacija i 11 radova studenata sa najprestižnijih filmskih akademija i fakulteta iz celog sveta.

Sva tri festivalska dana program počinje u 17 časova i traje do ponoći, a ulaz je besplatan. Ceo program možete pronaći OVDE.

Autor: 021

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.