Festival Filmski front od danas u KCNS

Izvor: Radio 021, 25.Okt.2018, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival "Filmski front" od danas u KCNS

Međunarodni festival kratkometražnog filma "Filmski front", 16. po redu, počinje danas, 25. oktobra, u bioskopskoj sali Kulturnog centra Novog Sada, i trajaće do 28. oktobra.

Na konkurs festivala pristiglo je više od 1.000 filmova iz čitavog sveta. Selektor Festivala, Filip Markovinović, pogledao je sva ostvarenja i podelio ih u dve takmičarske kategorije. U selekciji "Srbija/region" će se naći 22 kratkometražna ostvarenja pretežno igranog, ali i animiranog, dokumentarnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i eksperimentalnog karaktera.

"U odnosu na prethodne godine primetan je porast broja filmova koji su proizvedeni u Srbiji. 'Srbija/region' selekcija čini osnovu festivala, jer je misija Filmskog Fronta pre svega afirmacija domaćeg filmskog stvaralaštva, kao i ispitivanje gde ono stoji u odnosu na region, a potom i u odnosu na savremene svetske trendove. Takmičarska selekcija okrenuta je, pre svega, mladim autorima koji grade svoj filmski rukopis. Filmovi, iako tematski vrlo različiti, uglavnom preispituju položaj mladih ljudi u odnosu na porodicu, njihovo društvo i okolinu", rekao je selektor Markovinović.

Pored glavnog programa, publiku očekuje i prateći Frontov program koji, pored matinea sadrži filmske radionice, filmove van takmičarske selekcije, izložbu grafičkih radova ali i druženja van bioskopske sale.

Ulaz na sve programe je besplatan.

Više o pratećem programu može se pronaći OVDE.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Otvoren festival Filmski front

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2018, 10:40

Pred punom bioskopskom salom Kulturnog centra Novi Sad, otvoreno je 16. izdanje Međunarodnog festivala kratkometražnog filma Filmski Front..."Svake godine rastemo. Puna sala i oboreni rekordi kada je reč o broju prijavljenih filmova svedoče o tome. Nažalost, ove godine Filmski front jedini je filmski...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.