Izvor: Radio 021, 02.Dec.2020, 10:40

Ferara: Dijego nije heroj, već antijunak koji je platio za svoje greške

Ćiro Ferara igrao je uz Dijega Armanda Maradonu sedam godina u Napoliju, osvojivši sa njim dve titule prvaka Italije, Kup i Kup Uefe.

Kada je Maradona 1984. godine došao u Napoli, Ćiro Ferara je imao 17 godina i upao je u prvi tim kluba iz Napulja. Sedamnestegodišnjaku koji je rođen u Napulju, to je bio veliki trenutak u životu.

Maradona je bio uzdignut u nebesa zbog uspeha sa Napolijem, ali se nakon Svetskog prvenstva 1990. i izbacivanja Italije sa takmičenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << upravo u Napulju, čitava nacija obrušila na argetinskog fudbalera, smatrajući da je morao da izgubi taj meč. Bio je jedna od najomraženijih osoba u Italiji, a onda su pokrenuti sudski procesi, otkrivanje problema sa kokainom, optužbe za doping.

Jedan od malobrojnih koji su ostali uz Maradonu u tim trenucima bio je upravo Ferara. Komentarišući vest o smrti jednog od najboljih fudbalera ikada, Ferara je rekao da je šokiran i da najpre nije želeo da razgovara sa medijima o Dijegu.

"Nakon nekoliko dana osetio sam potrebu da kažem nešto o svom saigraču i velikom prijatelju. Svi smo tužni zbog onoga što se dogodilo, uveren sam da je Dijego mirno otišao. Odrastao sam s njim, za njega me vežu nezaboravna sećanja. Moj je prijatelj i uvek sam ga branio, platio je za svoje greške. Neko kaže da je Dijego bio heroj, ja kažem da su heroji savršeni, oni ne prave greške. Dijego je bio antijunak. Uprkos svim svojim slabostima, postao je najbolji ikad", rekao je Ferara.

Autor: 021.rs, Index.hr

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.