Izvor: Radio 021, 17.Dec.2019, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fejk njuz tragač dodelio "Pinokija" medijima koji najviše lažu, Informer, Alo i Kurir šampioni

Novosadski Fejk njuz tragač dodelio je nagrade "Pinokio" medijima koji su u 2019. godini najviše obmanjivali javnost.

Zlatni, srebrni i bronzani "Pinokio" stići će na adrese redakcija Informera, Aloa i Kurira, koji su, kako je utvrdio ovaj portal, najviše lagali svoje čitaoce i javnost u Srbiji.

Crni Pinokio specijal koji se dodeljuje prvi put ove godine ide Žiki Šarenici jer je plagirao više od 50 kolumni.

Među prvih deset su i Espreso, Srbija danas, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Republika, Blic, Večernje novosti, Telegraf, B92, naveo je glavni urednik Fejk njuz tragača Stefan Janjić.

Dodao je da su veliki broj lažnih vesti otkrili i na portalima javnih servisa, Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine.

Ovo istraživanje portala Fejk njuz tragač (Fake News) je predstavljeno na obeležavanju 23. rođendana Novosadske novinarske škole.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.