Februarska nagrada uručena Ivani Španović

Izvor: Radio 021, 01.Feb.2017, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Februarska nagrada uručena Ivani Španović

Februarska nagrada Novog Sada uručena je večeras atletičarki Ivani Španović, na Svečanoj akademiji održanoj u Srpskom narodnom pozorištu, povodom obeležavanja Dana grada.

Februarska nagrada dodeljuje se kao priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada, povodom Dana grada – 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

Ivanu Španović je, kao najtrofejniju atletičarku Srbije, za to gradsko priznanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << predložio Atletski klub "Vojvodina", zbog njenih uspeha koji su doprineli afirmaciji imena i renomea grada na svetskom nivou.

- Godina dana između dva rođendana grada donela nam je mnoge radosti, pobede, titule. Iza svega toga stoje veliki rad, trud i verovanje. Nadam se da ćemo biti još bolji, da ćemo naš grad čuvati i sačuvati od ružnih reči i još ružnijih misli, od primitivizma i vandalizma, da ćemo imati više zajedničkih radosti i da ćemo više uživati u našem prijateljstvu i zajedništvu. Svemu tome uče nas najbolji među nama, oni čija dela pružaju trajan doprinos razvoju Novog Sada, oni po kojima se zna za Novi Sad u celom svetu i koji taj svet donose nama. Ove godine najviše gradsko priznanje pripalo je jednoj od najboljih na planeti, našoj sugrađanki Ivani Španović. Novi Sad je ponosan što je ima i siguran sam da Ivanino vreme tek dolazi – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Novčani iznos nagrade od 130.000 dinara Ivana Španović je poklonila novosadskom porodilištu.

Na Svečanoj akademiji prikazan je kratki film o Ivani Španović, koja se zahvalila na priznanju rekavši da je velika čast za nju da bude svrstana među dobitnike Februarske nagrade i da to predstavlja svojevrsni podstrek za dalje uspehe. Navela je da je sada još više ponosna na odluku koju je donela pre deset godina, a to je preseljenje iz rodnog Zrenjanina u Novi Sad.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.