Izvor: Radio 021, 04.Dec.2020, 09:07

Fajzer isporučuje manje vakcina nego što je bilo planirano

Američka farmaceutska kompanija Fajzer moći će da isporuči samo polovinu doza koje je prvobitno planirala do kraja godine, ali i dalje očekuje da će isporučiti više od milijardu doza 2021.

Fajzer i Biontek su se nadali da će do kraja godine isporučiti 100 miliona vakcina širom sveta, a taj plan sada je smanjen na 50 miliona.

Kako prenosi Vol strit džurnal, kompanija je utvrdila da sirovine korišćene u ranoj proizvodnji nisu ispunile njene standarde. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Taj problem je ispravljen, ali je izgubljeno vreme da bi se ispunile projektovane isporuke od 100 miliona doza, rekao je dobro upućeni izvor.

Moderna: U prvom kvartalu 2021. dostupno 100 miliona vakcina

Američka farmaceutska kompanija Moderna saopštila je da očekuje da će u prvom kvartalu 2021. godine moći da isporuči između 100 i 125 miliona doza eksperimentalne vakcine protiv korona virusa.

Kompanija je navela da će 85 do 100 miliona ovih doza biti dostupno u SAD, a 15 do 25 miliona izvan zemlje, prenosi Rojters.

Moderna planira da u 2021. godini proizvede između 500 do milijardu doza vakcina za ceo svet.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.