Izvor: Radio 021, 15.Dec.2018, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Zavejan Novi Sad, zimske službe na terenu

Sneg je padao tokom cele noći, pa je saobraćaj u Novom Sadu usporen.

Zimske službe "Puta", "Čistoće", "Gradskog zelenila" i "Parking servisa" su na terenu celu noć i rade na raščišćavanju puteva, prilaza pešačkim prelazima, autobuskim stajalištima, trgovima, parkovima, mostovima... Ulice se posipaju solju.

Zimska služba "Gradskog zelenila" sa 140 radnika i 30 vozila mehanizacije od juče u podne nalazi se na terenu.

Radnici čiste sneg >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i posipaju so na autobuskim stajalištima u gradu i industrijskoj zoni, pešačkim prilazima i stazama na mostovima, stazama u parkovima i oko njih, na 10 gradskih trgova, stepeništu i platou na Petrovaradinskoj tvrđavi itd.

"Tokom noći, usled jakih padavina, na nekoliko lokacija u gradu polomile su se grane. Kako ne bi ometale saobraćaj i kretanje građana, zadatak 'Gradskog zelenila' je da ih u što kraćem roku ukloni. Najveće intervencije imali smo na Bulevaru oslobođenja, preko puta Futoške pijace i kod broja 51, na Bulevaru Kralja Petra Prvog, iza 'Adiko banke', na uglu Futoške i Braće Ribnikara, u ulici Dimitrija Tucovića i na Ribarskom ostrvu – na putu prema restoranu 'Alaska koliba'", navode u Zelenilu.

Ekipe će biti na terenu sve dok to vremenske prilike budu uslovljavale.

Putevi prvog prioriteta su prohodni, čišćenje ostalih saobraćajnica može se očekivati tek kada sneg prestane da pada. Inače, ulice se smatraju prohodnim ako na kolovozu ima do pet centimetara snega i to je uobičajeno pod okolnostima kada sneg ovako intenzivno pada.

Autobusi se kreću usporeno i redovno, dok je otežano na sremskoj strani grada. Vozačima se savetuje da obrate pažnju na brzinu kojom voze. Zimska oprema je obavezna i neophodna.

Na snazi je ograničena brzina kretanja vozila na sledećim deonicama: Čenej-Kisač, Kisač-Irmovo, na putu za Plantu, za Nemanovce i Pejićeve salaše, za rafineriju i Šangaj, Kovilj-Budisava, Kovilj-Gardinovci, Rumenka-Kisač, Kisač-Stepanovićevo, Veternik-Sajlovo, Put Šajkaškog odreda, na Varadinskom mostu, Mostu slobode i petlji Mišeluk.

Ako na parkingu pod naplatom ima više od 5 cm neočišćenog snega, parking se na tom mestu ne naplaćuje.

Uprava za inspekcijske poslove opominje građane da su dužni da uklanjaju sneg i led sa trotoara, prilaznih puteva i staza koje koriste ispred poslovnih objekata, dok predsednici skupština stanara to treba da učine ispred ulaza u zgrade. Ukoliko uklanjanje snega nije moguće, dužni su da blagovremeno postave odgovarajuće oznake upozorenja.

Za danas je u Novom Sadu najavljeno da će biti oblačno sa snegom, dnevna temperatura oko 0°C. Sneg bi trebalo da prestane da pada u noći subote na nedelju.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

VIDEO, FOTO: Zavejan Novi Sad, zimske službe na terenu

Izvor: Radio 021, 15.Dec.2018

Sneg je padao tokom cele noći, pa je saobraćaj u Novom Sadu usporen. Grebenski put preko Fruške gore je neprohodan. Put je prohodan do Vrdnika preko Rakovca...Zimske službe "Puta", "Čistoće", "Gradskog zelenila" i "Parking servisa" su na terenu celu noć i rade na raščišćavanju puteva, prilaza...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.