Izvor: Radio 021, 25.Apr.2021, 20:23

FOTO Za zeleno Novo naselje: Peticiju protiv garaža potpisalo oko 12.000 Novosađana

Na prostoru parka u izgradnji između Novog naselja i Detelinare danas je održano završno potpisivanje peticije za očuvanje zelenila i humanih uslova stanovanja.

Prikupljanje potpisa organizovala je grupa građana "Za zeleno Novo naselje", a najmlađi su mogli da se zabave uz ekološku predstavu i animatore.

Organizatori procenjuju da su, nakon današnje akcije "Novonaseljsko proleće", za peticiju koja se bori za očuvanje zelenila i protiv naplativih garaža u dvorištima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << stambenih blokova, sakupili više od 12.000 potpisa.

Traži se da urbanisti planiraju odgovorno i u interesu svih Novosađana, kako bi se obezbedila ravnoteža između stanova, parking mesta i zelenih površina. Potpisnici peticije zalažu se za očuvanje zelenih i parkovskih površina uz Bulevar Evrope i prema Veterniku, uz protivljenje izgradnji naplativih, koncesionih garaža na već opredeljenom, javnom prostoru.

Neformalna grupa građana "Za zeleno Novo naselje" nastala je kao reakcija na Nacrt plana detaljne regulacije ovog dela grada koji je predvideo više naplativih garaža u stambenim blokovima, kao i izgradnju višeetažnih garaža na mestima postojećih parkinga.

Organizatori navode da se nastavlja potpisivanje peticije za očuvanje prirode uz Dunav – Šodroša, Dunavca, Ribarca i Kameničke ade.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.