Izvor: Radio 021, 26.Okt.2020, 15:23

FOTO: Vulin u manje od nedelju dana dobio pet plaketa

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike 98. vazduhoplovne brigade na vojnom aerodromu "Lađevci" kod Kraljeva, a komandant te brigade Zoran Prodanović uručio mu je plaketu u znak zahvalnosti za doprinos u očuvanju i izgradnji operativnih sposobnosti.

Vulin je istakao da je brigada opremljena najmodernijim sredstavima, ali isto tako i vazduhoplovima kao što je Orao, na kojima se radi intenzivna modernizacija.

"Ovde su i Mi-35, bespilotna letelica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << CH-92 i što je najvažnije, ovde su ljudi koji su prošli sve obuke, koji su prošli sve preobuke, koji su u stanju da koriste ovu najsavremeniju tehniku", istakao je Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Ispravnost tehnike od 100 odsto je nešto što ne mogu da kažu ni daleko veće, ni daleko bogatije armije nego što je srpska", rekao je Vulin.

Inače, ovo je peta plaketa dodeljena Vulinu u manje od nedelju dana.

Prvo je prošle srede, 21. oktobra ministar Vulin dobio plaketu Prve brigade kopnene vojske u kasarni "Boško Palkovljević Pinki" u Sremskoj Mitrovici.

Istog dana je dobio još jednu plaketu -  Univerziteta odbrane, a u znak sećanja album fotografija sa događaja kojima je prisustvovao ministar odbrane, vredna izdanja Univerziteta odbrane i sportski dres kluba "Akademac".

Zatim je sutradan, u četvrtak, 22. oktobra dobio plaketu Četvrte brigade kopnene vojske u vranjskoj kasarni "1300 kaplara", a u znak zahvalnosti za podršku i uspešnu saradnju.

Nova plaketa usledila je u petak, 23. oktobra, a u pitanju je priznanje Komande za obuku u znak zahvalnosti za unapređenje stanja i sposobnosti Komande za obuku.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Vulin obišao Drugu brigadu kopnene vojske

Izvor: Beta Video, 26.Okt.2020

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio je danas pripadnike Druge brigade kopnene vojske u kraljevačkoj kasarni „Ribnica“, gde mu je u znak zahvalnosti za podršku u razvoju i opremanju, kao i uspešnu saradnju tokom proteklih godina, komandant te brigade brigadni general Željko Kuzmanović...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.