Izvor: Radio 021, 02.Maj.2021, 12:49

FOTO: Veliki broj vanrednih kontrola ribarskih područja u Vojvodini, evo šta se proverava kod ribolovaca

Ribočuvarska služba JP "Vojvodinašume" sprovodi od 15. aprila do kraja maja, u vreme zabrane korišćenja stajaćih mrežarskih i samolovnih alata, veliki broj vanrednih kontrola svih ribarskih područja na kojima je upravljač.

Fokus vanrednih akcija su delovi Ribarskih područja "Bačka", "Banat" i "Srem", kao i vrlo rigorozne kontrole privrednih i rekreativnih ribolovaca na RP "Gornje Podunavlje" i RP "Koviljsko-petrovaradinski rit", dok će van perioda zabrane vanredno biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kontrolisana i ostala ribarska područja.

Kod rekreativnih ribolovca kontrolisaće se:

- broj štapova koji se koristi za pecanje (dozvoljena su najviše tri štapa),

- ulov ribe ispod mere (za svaku vrstu plemenite ribe je propisana dužina),

- maksimalni dozvoljeni dnevni ulov (najviše pet kilograma plemenite ribe),

- evidencija ulova, a kod privrednih ribara strogo će se konrolisati vrste i broj alata, u cilju sprečavanja krivolova i zaštite ribljeg fonda u doba mresta najznačajnijih ribljih vrsta.

U vanrednim kontrolama ribarskih područja kojima upravljaju "Vojvodinašume", učestvovaće kompletna ribočuvarska služba, 23 ribočuvara sa 11 čamaca i gliserom, uz korišćenje savremene opreme za noćno osmatranje, termovizijske kamere i dron za osmatranje i navođenje ribočuvarskih patrola iz vazduha.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.