Izvor: Radio 021, 22.Okt.2020, 14:30

FOTO, VIDEO: Ulica Marka Miljanova sa kašnjenjem od nekoliko meseci otvorena za saobraćaj

Ulica Marka Miljanova sa novim kružnim tokom kod Kvantaške pijace, na prilazu drumsko-železničkom mostu, otvorena je danas za saobraćaj nakon kašnjenja od oko četiri meseca u odnosu na prvobitni rok.

Mada je deo ove ulice od Kosovske do kružnog toka pušten u saobraćaj kao slepa ulica pre više od mesec dana, kružni tok i spoj sa Beogradskim kejom su danas svečano otvorili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i pokrajinski premijer Igor Mirović.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Ovom prilikom su podsetili da su Novi Sad i Vojvodina zajednički uložili u ove radove preko 200 miliona dinara, da zajedno rade na realizaciji drugih infrastrukturnih projekata u najvećem gradu Vojvodine, a najavili su da će i sledeće godine biti zajedničkih ulaganja.

Dodajmo i da je prilikom obilaska novootvorenog dela Marka Miljanova i kružnog toka novinarima pažnju privuklo to da je u kružnoj raskrsnici centralni krug pravljen od kaldrme, ali da se pun krug formira tako što je docrtana posebana linija.

Nadležni iz Uprave za građevinsko zemljište i investicije su naveli da je to tako previđeno prema projektu i da nije napravljena greška prilikom pravljenja kruga.

Koji su radovi urađeni

Na deonici od Ulice Đorđa Rajkovića do kružnog toka, u dužini od 400m, izgrađen je kolovoz širine šest metara, od kružne raskrsnice do Beogradskog keja, u dužini od 100 metara, izgrađen je kolovoz bulevarskog tipa, dve kolovozne sa po dve saobraćajne trake po smeru.

Ulica je dobila 136 parking mesta, obostrane pešačke staze, biciklističku stazu i 59 stubova nove rasvete, a izgrađeni su i kanalizaciona mreža i toplovod. Postojeće zelenilo u Ulici Marka Miljanova je očuvano u najvećoj mogućoj meri, a završen je projekat za pejzažno uređenje i ishodovana je građevinska dozvola.

Realizacijom investicije povezane su tri značajne saobraćajnice - Beogradski kej, Venizelisova i Kosovska ulica, a ponovo je uspostavljena veza tranzitnog pravca od Zrenjaninskog puta i Luke Novi Sad, preko Keja do Žeželjevog mosta.

Reč je o zajedničkoj investiciji Grada i Pokrajine koja je vredna 205 miliona dinara.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.