Izvor: Radio 021, 24.Apr.2021, 17:24

FOTO, VIDEO: U Ritopeku pronađeno oružje, eksploziv i industrijske mašine za mlevenje mesa

Pripadnici policije, Bezbednosno informativne agencije i Tužilaštva za organizovani kriminal zaplenili su veću količinu oružja u tajnoj sobi u kući u beogradskom naselju Ritopek koju je koristila grupa Veljka Belivuka, saopštio je MUP.

"U toj 'kući strave' pronađena je tajna soba, do koje smo došli nakon razgovora sa pripadnicima te grupe. Tajna prostorija je vrlo vešto i efikasno sakrivena, do nje možda ne bismo došli da nije bilo onih koji su bili spremni da podele >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << tu informaciju sa nama", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Kako kaže, tu je, između ostalog, pronađeno deset kilograma eksploziva.

"U tu kuću dovođeni su ljudi koji su na najsuroviji i najmonstruozniji način ubijani. Pronašli smo zastrašujuće veliku količinu naoružanja, više od 10 kilograma raznih vrsta eksploziva. U toj prostoriji smo pronašli i industrijske mašine za mlevenje mesa, za mlevenje kostiju. Pripadnici naših forenzičkih timova rade na istraživanju bioloških tragova kojih ima u velikoj količini", naveo je Vulin.

On je napomenuo da javnost ne treba da dozvoli da bilo ko pokuša da relativizuje to što je pronađeno i što se otkriva i da niko ne pokušava da ovo predstavi kao politički ili navijački obračun.

"Ovo je obračun sa najozbiljnijom organizovanom kriminalnom grupom još od 'Zemunskog klana'. Ovo je obračun sa ljudima koji su na najmonstruozniji način ubijali druge ljude, ovo je obračun sa ljudima koji su imali takvu količinu naoružanja i eksploziva, da su bili u stanju da vode pravi sukob gotovo i sa državom", rekao je Vulin.

Kako je rekao, ne isključuje se mogućnost da u kući u Ritopeku još ima takvih prostorija.



Podsećamo, Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, Marko Miljković i drugi osumnjičeni da su pripadnici organizovane kriminalne grupe koja se tereti za ubistva, otmice, prodaju droge i iznude, uhapšeni su početkom februara. Policija je navela da je grupa bila dobro organizovana i krila se iza navijačke frakcije Partizana koju je predvodio Belivuk.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.