Izvor: Radio 021, 27.Sep.2019, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO, VIDEO: U Luku Novi Sad novi vlasnici će uložiti više od 40 miliona evra

Kompanija "DP World" će u Luku Novi Sad u narednih godina uložiti više od 40 miliona dinara kroz investicije i popravke.

Predsednik Skupštine akcionara "DP World" Novi Sad Rado Antolović je u ime kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata prezentovao gradonačelniku Miloš Vučeviću i potrpredsednici Vlade Srbije Zorani Mihajlović planove o proširenju kapaciteta, kao i rekonstrukcije, pri čemu je naveo da imaju 150 radnika, da ne planiraju da smanjuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << broj ljudi i da će u narednim godinama biti još više radnih mesta zbog dodatnih poslova.

Iz plana koji je prikazan na nekoliko panoa (pogledajte foto galeriju) vidi se da će skoro celokupan prostor pored Kanala Dunav-Tisa-Dunav biti rekonstruisan i da će se graditi nove i savremene hale i zgrade nemenjene za magacine i skladišta, kao i novi kranovi.

Podsetimo da je Luku Novi Sad kompanija Port Dubai kupila pre nekoliko meseci po ceni od 7,99 miliona evra. Nakon što su je preuzeli ispostavilo se da je tadašnji direktor Aleksandar Milovančev značajno sebi i pojedincima povećao plate i tako izvukao više miliona dinara uz prikrivanje finansijskih podataka o poslovanju.

Predstavnik novih vlasnika Rado Antolović nije bio previše rečit o ovome navodeći da su probleme rešili, nazvavši prethodnu upravu "lošim rukovodstvom". Gradonačelnik Miloš Vučević ni sada nije otkrio kako će i da li će Milovančev odgovarati za ovakve poteze koji su mogli da ugroze prodaju Luke, sem što je ponovio ranije iznet stav da će se u narednom izbornom ciklusu videti na koga ova stranka računa.



Vučević se osvrnuo i na planove "DP World" u Novom Sadu.

"Veoma smo zadovoljni što sve ono što je planirano ide svojim tokom. Komapanija 'DP world' kao novi vlasnik Luke 'Novi Sad' vodi računa o zaposlenima, o okolini, pa i o ambijentu grada, a čak samoinicijativno izražava spremnost da pokaže društvenu odgovornost mimo investicionih obaveza. Sagledavajući njihovu investicionu strategiju i projekcije za budućnost koje su nam danas prikazane, smatram da ćemo uskoro videti veliki robni transport sa ove lokacije, kao i otvaranje najmodernijeg pristana za putnički saobraćaj na Dunavu", izjavio je Vučević.

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović naglasila je da je ovo početak ulaska Luke "Novi Sad" na međunarodnu pozornicu u vodnom saobraćaju.

"Mislim da je uspešna realizacija ove investicije značajna, ne samo za Novi Sad, već i za celu Srbiju koja dugi niz godina nije imala investiciju ove veličine u vodni sabraćaj. 'DP World' je prvi strani investitor u vodnom saobraćaju u Srbiji, a i mi ćemo nastaviti da ulažemo u luke. Ovo će biti moderna luka u koju će se narednih godina investirati preko 30 miliona evra. Drago mi je da je dogovoren plan za izgradnju silosa, kontejnerskih terminala, kao i svega onoga što je potrebno da ova luka bude jedna od najmodernijih, od ukupno 79 kojima 'DP World' upravlja", rekla je Zorana Mihajlović.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.