Izvor: Radio 021, 22.Mar.2019, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO, VIDEO: Novosađani ponovo protestuju - "ovo je buna protiv savremenih dahija"

Građani okupljeni na protestu "Jedan od pet miliona" krenuli su u šetnju gradom do zgrade Radio-televizije Vojvodine, odakle će emitovati "Novosadski dnevnik".

Građani su krenuli u šetnju gradom, koja će se zaustaviti ispred Radio-televizije Vojvodine u Ulici Maksima Gorkog odakle će biti emitovan "Novosadski dnevnik".

Glumac Milorad Kapor tokom svog govora obratio se gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću, osvrćući se na njegov prošlonedeljni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << govor, kada je, govoreći o dešavanjima u Beogradu i blokiranju predsedništva, rekao da država mora da reaguje, te da će i narod reagovati, ako je to potrebno. Po rečima Kapora, Vučevićev predsednik, politički otac i još jedna stranka sa kojom su u vlasti (SPS) krivi su za građanski rat na ovim protestima, dodajući da bi oni prvi morali da zapale sveće i zamole za oproštaj.

Novinar Srđan Škoro rekao je da su pre 20 godina NATO avioni rušili po Novom Sadu šta su stigli, a da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dok su građani prebrojavali ranjene i mrtve, prebrojavao kvadrate svog stana. Danas, uz pomoć istih onih koji su bombardovali Srbiju, Vučić rasprodaje zemlju, poručio je Škoro. On se osvrnuo i na pitanje autonomije Vojvodine.

"Autonomija Vojvodine je Vojvodina bez Čanka. Autonomija Vojvodine je Vojvodina bez Maje Gojković. Autonomija Vojvodine je Vojvodina bez Rističevića. Tako ja vidim Autonomiju Vojvodine, tako ja vidim celu Srbiju, moramo od njih da se oslobodimo i u tome moramo da budemo jedinstveni. Pustimo priče ni Kurta ni Murta, jer ja neću da Kurta vlada dok se mi svađamo da li će doći Murta. Stalno se javlja neka dilema da li su protesti građanski ili politički, svi protesti su i građanski i politički, a ovaj naš protiv Vučića je svenarodni. Ovo je buna naroda protiv savremenih dahija", kazao je Škoro.

On je pozvao sve Novosađane da se priključe narodnom protestu u Beogradu 13. aprila.

Kao i prethodnih nedelja, pre glavnog okupljanja na Pozorišnom trgu, prvi su se organizovali studenti u Kampusu. Tamo su im se obratili jedan od vođa studentskih protesta devedesetih Stanko Bosnić i vanredni profesor Fakulteta tehničkih nauka dr Uroš Nedeljković.

Po rečima Bosnića, tokom godina obećanja su se množila, a odgovornosti nije bilo. Sve je to, u međuvremenu, dovelo do nekontrolisane eksplozije laži na svim nivoima, što je dodatno obesmislilo svaki napor da se stvari dovedu u redu.

"Politika je pojela godine moje generacija, a vreme je da stavimo tačku na propadanje i konsolidujemo snage kako bi kvalitet napokon izbio na površinu, a talog završio na dnu. Vi ste taj kvalitet, a na dno i društva i istorije treba da smestimo one koji su pojeli naše godine, a prete da pojedu i vaše godine", rekao je Bosnić.

Vanredni profesor FTN-a Uroš Nedeljković poručio je da građani imaju pravo da se okupljaju oko pitanja koja su značajna za društvo. Kako je naveo, jedno od najznačajnih pitanja je istina, odnosno da li je ima, a ako postoji, onda gde se nalazi.

Nakon govora nekoliko desetina studenata je krenulo u šetnju od Kampusa do centra grada, gde su se pridružili ostatku građana.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

FOTO, VIDEO: Novosađani ponovo protestovali - "ovo je buna protiv savremenih dahija"

Izvor: Radio 021, 22.Mar.2019

Na večerašnjem protestu "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu prvi put je emitovan "Novosadski dnevnik" ispred zgrade Radio-televizije Vojvodine...Protest je kao i prethodnih nedelja počeo okupljanjem građana na Pozorišnom trgu...Glumac Milorad Kapor tokom svog govora obratio se gradonačelniku Novog...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.