Izvor: Radio 021, 21.Okt.2019, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO, VIDEO: Novi mural na mestu nekadašnjeg Remedovog, još nepoznato ko stoji iza njega

Novi mural trenutno se oslikava na zidu zgrade u Gimnazijskoj ulici, gde se do pre dve godine nalazio Remedov murala "The only truth".

Pokušaj 021.rs da sazna ko je postavio skele i šta se crta je bio neuspešan, jer su radnici koji oslikavaju zgradu odbili da na ta pitanja odgovore za naš medij uz obrazloženje da nemaju dozvolu da pričaju sa novinarima. Radnici su odbili i da kažu za koga to rade, navodeći da ni to ne smeju da nam otkriju. Na naše insistiranje da nas spoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sa nalogodavcem, radnici su nam obećali da će šefu reći da su se novinari raspitivali i da će nas on potom kontaktirati, ali do pisanja teksta niko se nije javio 021.rs.

U gradskoj upravi takođe nema nikakvih informacija ko je autor novog murala ili crteža.



Radnici koji su crtali su reporteru 021.rs i pored anonimnosti ipak objasnili da crtaju scenu iz starog Novog Sada, navodno Njegoševu ulicu u kojoj će biti nekoliko poznatih ličnosti iz istorije grada.

Podsetimo da se ovaj mural ili crtež pravi na mestu gde se godinama nalazio mural "The only truth" francuskog umetnika Remeda, a koji su još uvek nepoznate osobe uz pomoć dizalice prekrečile februara 2017. godine. Mada je gradska vlast posle više protesta građana najavila istragu, počinilac do danas nije pronađen. Nekoliko meseci građani su na mestu prekrečenog Remedovog murala u znak protesta iscrtavali takozvani "kural", koji su nepoznate osobe svaki put prekrečile.

Autor: Žarko Bogosavljević - zarkob@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na mestu prekrečenog Remedovog niče novi misteriozni mural

Izvor: Luftika.rs, 21.Okt.2019

Na zidu preko puta Gimnazije Jovan Jovanović Zmaj, gde se do pre dve godine nalazio Remedov mural „Jedina istina“, radi se novi.. Novinari portala 021 pokušali su da saznaju ko stoji iza njega, ali radnici koji oslikavaju zid nisu želeli da odgovaraju na novinarska pitanja.. Radnici su odbili...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.