Izvor: Radio 021, 29.Okt.2020, 13:43

FOTO, VIDEO: Napadi na Francuze u Nici, Avinjonu i Saudijskoj Arabiji

Tri napada na Francuze dogodila su se danas u Nici i Avinjonu u Francuskoj, kao i u Džedi u Saudijskoj Arabiji.

Nica

Tri osobe ubijene su danas u napadu u crkvi u Nici, na jugu Francuske, saopštila je policija, a gradonačelnik tog grada Kristijan Estrozi na tviteru je napisao da je reč o terorizmu. Estrozi je naveo da se napad dogodio u ili blizu gradske crkve Notr Dam, te da je policija uhapsila napadača, javlja Rojters.

Policija je potvrdila da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su tri osobe ubijene u napadu i da je nekoliko osoba ranjeno.

Kako navodi Rojters, na osnovu policijskih izvora, jednoj osobi je odrubljena glava. Francuska političarka Marin Le Pen takođe je govorila o odrubljivanju glave tokom napada.



Francusko antiterorističko tužilaštvo je reklo da je od njih zatraženo da istraže napad.

Nica je bila u središtu napada i u julu 2016. godine kada je naoružani vozač kamiona ušao među šetače na Dan Bastilje pri čemu je ubio 86 osoba.

Novinari Rojtersa koji se nalaze na licu mesta rekli su da je policija, naoružana automatskim oružjem, postavila sigurnosni kordon oko crkve koja se nalazi na glavnoj aveniji u Nici. Na mestu događaja su vozila hitne pomoći i vatrogasne službe.

Je suis sur place avec la @PoliceNat06 et la @pmdenice qui a interpellé l’auteur de l’attaque. Je confirme que tout laisse supposer à un attentat terroriste au sein de la basilique Notre-Dame de #Nice06. pic.twitter.com/VmpDqRwzB1

— Christian Estrosi (@cestrosi) October 29, 2020

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.