Izvor: Radio 021, 14.Feb.2020, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO, VIDEO: Na protestnoj šetnji poručeno - Stop fašizmu!

Sa protesta "U bojkot za Novi Sad" protiv režima Aleksandra Vučića danas je poručeno da neće biti dozvoljeno dalje širenje fašizma u Srbiji.

Nekoliko desetina građana okupljenih na Pozorišnom trgu su se okupili kako bi upozorili na svakodnevnu i neprestanu fašizaciju društva, koja se sprovodi uz podršku vlasti. Poručeno je da se ne sme dozvoliti da se skoro svakodnevno pojavljuju antisemitski, neonacistički i nacistički grafiti, grafiti mržnje i netrpeljivosti na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ulicama Novog Sada i drugih gradova u Srbiji.

Novinar Nedim Sejdinović upozorio je na to da su u Srbiji prisutne odlike fašističkih ideja, poput gušenja medija, zastrašivanja "neposlušnih" i gušenja svake kritike.



Posle govora, organizatori su saopštili i da će od ove nedelje protesti imati šetnju i za ovaj put je odlučeno da se odšeta do Gradske kuće. Aktivisti su tada lancima i lokotom zaključali glavna ulazna vrata u Gradsku kuću i poručili lokalnoj vlasti da su ključevi Grada kod njih.



Uz poziv da svako dovede još nekoga na, najavljeno je da će se novi protest održati narednog petka 21. februara u 19h časova na Pozorišnom trgu i da će se nastaviti aktivna kampanja bojkotovanja republičkih, pokrajinskih i lokalnih izbora, koji se očekuju 26. aprila.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.