Izvor: Radio 021, 20.Okt.2020, 17:43

FOTO, VIDEO: Manje popravka ograde Varadinskog mosta, nerešen status vlasništva odlaže veće radove

Po nalogu Gradske inspekcije u toku je popravka delova ograde Varadinskog mosta koja će potrajati do 23. oktobra, saznaje 021.rs.

U Gradskoj kući podsećaju da Novi Sad i dalje nije vlasnik mosta, tako da nije nadležan za njegovo održavanje, ali da mogu da po nalogu inspekcije i programa održavanja objekata putne privrede angažuju JKP "Put" za hitne popravke.

- Trenutno, u saradnji sa inspekcijskim službama, izvode se radovi na sanaciji manjih oštećenja i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << interventni radovi, kao što su i tokom prošle godine obavljeni radovi na popravci oštećenih metalnih i gumenih delova na dilatacionim spojnicama na kolovozu mosta. Obavljaju se radovi na popravci najkritičnijih oštećenja na ogradi mosta - kažu u Gradu.



U lokalnoj vlasti dodaju da je u toku postupak preuzimanja prava svojine nad Varadinskim mostom i kako se očekuje da će postupak u skorijem vremenskom periodu biti okončan, stvoriće se uslovi da se u budžetu Grada mogu planirati sredstva i za značajnije radove na održavanju mosta.

O tome da status Varadinskog mosta nije rešen već godinama i da nema ni upotrebnu dozvolu 021.rs je pisao u više navrata, recimo OVDE, a najveći problem je to što zbog toga ni posle dve decenije nije urađena antikorozivna zaštita.

Autor: Žarko Bogosavljević - zarkob@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.