Izvor: Radio 021, 25.Apr.2021, 15:10

FOTO, VIDEO: Kod Kovina uništena avio-bomba iz Drugog svetskog rata koja je prethodno uklonjena iz Beograda

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, u 14:29 časova uništili su u selu Gaj kod Kovina avio-bombu koja je prethodno neutralizovana i uklonjena sa gradilišta u Nodilovoj ulici u Beogradu.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije prethodno su neutralizovali i uklonili avio-bombu zaostalu iz Drugog svetskog rata koja je pronađena u Nodilovoj ulici u beogradskoj opštini Čukarica.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

"Zajednička akcija pripadnika Sektora za vanredne situacije, drugih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i nadležnih gradskih službi uspešno je urađena i ovaj prostor je sada bezbedan i siguran", istakao je ministar policije, Aleksandar Vulin, koji je obišao lice mesta.

Vulin se zahvalio pripadnicima Sektora za vanredne situacije, posebno deminerima koji su još jednom rizikovali sopstvene živote zarad sigurnosti i bezbednosti sugrađana i pokazali koliko su hrabri i stručni.

"Hoću da se zahvalim i gradskim službama na izuzetnoj organizaciji i saradnji, a posebno svim građanima Beograda i Čukarice koji su saslušali naređenja, sledili savete Sektora za vanredne situacije i bez ijednog incidenta omogućili da policija obavi svoj posao i ovo mesto učini bezbednim", rekao je Vulin.



Načelnik Odeljenja za neeksplodirana ubojna sredstva Sektora za vanredne situacije, Mihajlo Marinković, istakao je da je uklanjanje upaljača i neutralizacija avio-bombe prošla bez problema.

"Specijalnim alatima skinuta su dva upaljača, prednji i zadnji, i uništili smo ih na licu mesta, tako da je sada sve bezbedno i sigurno", rekao je Marinković i dodao da je bomba uz sve mere bezbednosti i uz policijsku, vatrogasnu i medicinsku zaštitu upućena ka mestu gde će biti uništena.



U današnjoj akciji uklanjanja bombe i obezbeđenja šire okoline bilo je angažovano oko 400 pripadnika Sektora za vanredne situacije, policijskih službenika, Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije i Sektora za ljudske resurse, kao i predstavnika Grada Beograda i Hitne pomoći.

Inače, bomba je otkrivena još pre godinu dana, ali nije uništena zbog toga što je neutralizacija ovakvih eksplozivnih sredstava složena situacija i zbog pandemije. Od otkrivanja bombe na tom mestu su dežurali pripadnici MUP-a.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trenutak kad je uništena bomba nađena na Banovom brdu FOTO

Izvor: B92, 25.Apr.2021

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, u 14.29 sati uništili su avio-bombu koja je prethodno neutralizovana i uklonjena sa gradilišta u Nodilovoj ulici u Beogradu...Oni su to uradili u selu Gaj kod Kovina...U današnjoj akciji uklanjanja bombe i obezbeđenja šire...

Nastavak na B92...

Pogledajte kako je uništena bomba teška 242 kilograma pronađena u Beogradu

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Apr.2021

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Sektora za vanredne situacije, u 14.29 sati uništili su avio-bombu u selu Gaj kod Kovina koja je prethodno neutralizovana i uklonjena sa gradilišta u Nodilovoj ulici u Beogradu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.