Izvor: Radio 021, 28.Apr.2021, 15:26

FOTO, VIDEO: Grad izmestio klupe iz centra da bi se proširila bašta kafića

Kako bi se proširila bašta kafića "Corso" u Zmaj Jovinoj ulici, u pešačkoj zoni, gradska uprava je uklonila klupe koje su se tu nalazile.

Građani koji su donedavno posle šetnje centrom grada mogli da sednu i odmore se u hladu krošnje drveta u Zmaj Jovinoj ulici, sada će za ovaj užitak morati da plate piće u letnjoj bašti kafića u toj ulici. Redakciju 021.rs kontaktirali su građani koji su nezadovoljni prizorom koji su zatekli.

Iako kafić "Corso" već ima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << svoju letnju baštu koja se nalazi ispred samog lokala, oni su odlučili da prošire svoje kapacitete i na drugu stranu jedne od najpoznatijih novosadskih ulica koja se nalazi u samom jezgru Novog Sada.

Za potrebe proširivanja kapaciteta ovog lokala, osim toga što je Grad dao dozvolu pomenutom lokalu, kako iz kabineta gradonačelnika navode za 021.rs, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije je obavila sve pripremne radove na pomenutoj javnoj površini.



Ovi pripremni radovi podrazumevali su i odnošenje klupa koje su do tada bile postavljene oko krošnji stabala na ovoj lokaciji.

"Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije je izvršila neophodne pripreme javne površine predviđene za navedenu letnju baštu (odnošenje klupa i slično). Dana 23.04.2021. godine DOO "KORZOCORSO", sa sedištem u Novom Sadu, u Ulici Zmaj Jovina 22, izvršilo je privremeno zauzeće javne površine postavljanjem elemenata letnje bašte (suncobrani)", odgovaraju iz grada na pitanja redakcije 021.rs.

Oni dodaju i da je pomenutom preduzeću data privremena dozvola za korišćenje, kao i da ima odobrenje za postavljanje letnje bašte na javnoj površini ispred navedenog broja u površini 113,2 kvadratna metra u periodu od 15. marta do 15. novembra 2021. godine.

"Nadležni komunalni inspektor kontroliše zauzeće javne površine i usklađenost letnje bašte sa uslovima u Rešenju o odobrenju, što će biti urađeno kada se ista postavi", zaključuju iz Gradske uprave za inspekcijske poslove.

Osim što su za potrebe kafića sa javne površine uklonjene klupe, na javnoj površini postavljena su i velika betonska postolja za suncobrane.

Autor: Ivan Kuzmanović - ivan.kuzmanovic@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Iz centra Novog Sada uklonjene klupe, na njihovom mestu niču kafanske bašte

Izvor: Luftika.rs, 28.Apr.2021

Javne klupe na šetalištu u Zmaj Jovinoj ulici u centru Novog Sada uklonjene su, kako bi se na njihovom mestu proširile letnje bašta okolnih kafića.. Novosađani koji žele da u hladovini drveća predahnu od šetnje centrom grada, od sada će to zadovoljstvo morati da plate.. Iako je nezanemarljiv...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.