Izvor: Radio 021, 17.Jan.2020, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO, VIDEO: Godinu dana protesta u Novom Sadu

Opozicioni Savez za Srbiju obeležio je u danas godinu dana od početka protesta protiv režima Aleksandra Vučića u Novom Sadu.

Na skupu su podsetili na to da se u vojvođanskoj prestonici i pored kraćih prekida, protesti održavaju neprestano godinu dana i da su Novosađani istrajni u borbi za slobodne i poštene izbore.

Podsetili su na uspešne akcije u kojima su ukazali na zloupotrebe lokalnih vlasti, kao i drugih nivoa vlasti, ali i da je "razobličen izborni inženjering >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sa samovoljnim smanjenjem izbornog cenzusa i druge manipulacije kojim vladajući režim pokušava da sakrije očiglednu istinu da izbori u Srbiji sada nisu ni slobodni ni pošteni".

O ovome, kao i o drugim temama od interesa za građane, govorili su predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke u Vojvodini Nebojša Novaković i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović.

Sa protesta je upućen poziv opozicionim političkim organizacijama i građanskim inicijativama da se pridruže "Savezu za Srbiju" u bojkotu, kako su naveli "lažnih izbora koje vođa režima Aleksandar Vučić i njegove pristalice pripremaju za april." Naveli su da se protiv autokratske vlasti i izbornih manipulacija bori otporom i nepristajanjem, a odluka "Saveza za Srbiju" i još nekih stranaka i građanskih organizacija da ne učestvuju u lažnim izborima se pokazala kao vrlo snažno i efikasno sredstvo u borbi za slobodne i poštene izbore.

Naredni protest zakazan je za sledeći petak u 18 časova.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.