Izvor: Radio 021, 26.Maj.2020, 12:53

FOTO: Uzgaja lavove za lov i pozira sa njihovim leševima

Dejvid Vat jedan je od najpoznatijih svetskih lica u industriji zbog koje je više od 1,7 miliona životinja zaklano za zabavu tokom ove decenije.

Na internet su dospele fotografije ovog 72-godišnjeg Engleza kako pozira pored lavice koju su turisti ubili na njihovom turističkom aranžmanu sa "Ndunom Safarijem", u kom Vat radi kao međunarodni menadžer prodaje.

Stručnjaci kažu da životinje koje se uzgajaju za lov u zatvorenim prostorijama nisu starije od tri ili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << četiri godine.

Vat, koji radi u "Nduna Safariju" već 20 godina, jedan je od sedam britanskih muškaraca koji se spominju u knjizi "Trophy Hunters Exposed, Inside the Big Game Industry". Firma reklamira lov na lavice i mlade mužjake lava za koje je rečeno da su "pristupačni" i da je to najbolji "lov koji ćete ikada imati" i hvali se Vatovim "višegodišnjim iskustvom putovanja i rada u Africi".

"Dejvid će sa zadovoljstvom srediti potrebnu papirologiju kako bi vašu pušku doveo u Južnu Afriku i pružio vam detaljni vodič", reklamira se ova firma.

Firma nudi 40 vrsta za lov, a naknade za trofeje kreću se od 240 funti za babune do 2.800 funti za žirafu. Cene lavova, slonova, leoparda i nosoroga dostupne su na upit.

Poslednji trofej divljih lavova stigao je u Britaniju 2013. godine. Od tada svi trofeji su lavovi iz zatočeništva, pokazuje Konvencija o međunarodnoj trgovini ugroženim vrstama.

Brit who arranges safaris to slaughter young lions poses in sickening photo

David Watt, 72, hunts animals who are no older than four years old in South Africa. He is one of seven Brits featured in a new book exposing trophy hunters

https://t.co/GxgrsvbbsH

— Socialist Voice (@SocialistVoice) May 26, 2020

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.