Izvor: Radio 021, 07.Mar.2021, 22:26

FOTO: Uništen mural posvećen Balaševiću u Požegi

Mural "Živeti slobodno" posvećem nedavno preminulom kantautoru Đorđu Balaševiću, koji je Inicijativa za Požegu oslikala na Trgu slobode u tom gradu, uništen je posle samo nekoliko sati.

Ovim muralom Inicijativa za Požegu htela je da iskaže poštovanje prema umetniku i posvetila ga je svima koji veličaju ljubav, slobodu, život.

"Mi smo nacrtali mural i neko vreme smo dežurali, jer smo sumnjali da ima ovih 'nju-ejdž' četnika, fašista i slično, koji bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << tako nešto mogli da urade. Mi smo do sinoć u devet sati pratili, gledali, a zatim smo otišli. Nakon toga su nepoznate osobe sve uništile", kaže za nova.rs Bogdan Radovanović iz Inicijative.

Simbolično, vandali nisu uspeli da dohvate pesnicu prkosa i otpora. I neka baš to bude poruka:@pozega_in nastavlja borbu za normalno društvo i grad slobodnih ljudi.

Ovakve stvari čine nas još jačim: "Samo vi, deco, radite svoj posao." Mi ćemo svoj. pic.twitter.com/epuRXtroTo

— Inicijativa Za Požegu (@pozega_in) March 7, 2021

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.