Izvor: Radio 021, 30.Okt.2020, 12:22

FOTO: Umesto pedijatrije, na Novom naselju nova kovid ambulanta, još nije poznato gde će biti prebačeni pedijatri

Dom zdravlja "Novi Sad" juče je u toku dana zatvorio pedijatriju na Novom naselju i pretvorio taj kapacitet u kovid ambulantu, koja radi od danas.

Ovo je druga kovid ambulanta u objektu na Naselju, a građani su o njenom otvaranju, odnosno zatvaranju pedijatrije, mogli da budu informisani samo ukoliko su lično došli kod pedijatra - nikakvog ranijeg obaveštenja nije bilo.

Takvo iskustvo imao je Novosađanin koji je juče bebu odveo na pregled, zabrinut zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << njenog stanja, ali je po dolasku na odeljenje pedijatrije zatekao iseljenje i informaciju da izabrani pedijatar ne može da pregleda dete.

"Ni sama doktorka nije mogla da mi kaže gde će raditi tj. gde će je prebaciti, a mi smo ostali revoltirani, sa bebom kojoj je potreban pedijatar. Oni su u tom trenutku iseljevali jedne i useljavali druge", navodi ovaj građanin za 021.

Ni u ovom trenutku nije poznato gde će biti raspoređeni pedijatri sa Novog naselja. Inače, 021 se sa pitanjima juče obratio Domu zdravlja, a umesto odgovora stiglo je saopštenje za javnost dan kasnije.

Da kovid ambulanta radi uverila se reporterka 021. Formiraju se dva reda za te preglede, a osim ove dve ambulante, u funkciji je i kovid ambulanta u Zmaj Ognjena Vuka.

Ambulanta u Jug Bogdana na Podbari nije u kovid sistemu već funkcioniše kao redovna ambulanta Doma zdravlja, bar za sada.

Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.