FOTO: Ukrali mu motokultivator kojim je vozio decu u školu

Izvor: Radio 021, 09.Sep.2014, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Ukrali mu motokultivator kojim je vozio decu u školu

Ignjatu Jovanoviću ukrali su prošlog petka motokultivator kojim je prevozio do osnovne škole petoro dece čiji je staratelj, od vikend naselja Sunčana dolina na Banstolu do Sremskih Karlovaca, a njegov komšija, odlučio je da mu humanitarnom akcijom pomogne da nabavi nov.

Ignjat trenutno živi sa pet unuka u trošnoj kućici, a ranije ih je bilo 12. Nedavno je došao iz bolnice i nije dobrog zdravlja. Ipak, po kišnom vremenu i blatu, morao je da isprati u školu devojčice koje su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << uzrasta od četvrtog do osmog razreda, dok su najmlađe ostale kod kuće jer treba pešačiti do Karlovaca, pošto su ostale bez prevoznog sredstva.

"Meni je ta freza bila desna ruka. I nije toliko problem zbog mene, koliko je zbog devojčica, koje idu u školu i kojima je teško do centra odavde da idu drumom četiri kilometra. Ne mogu da idem drumom sa njima jer je opasno, a trenutno je put blatnjav od kiše i ne smem ih po ovakvom vremenu slati. Tom frezom sam ih odvozio i dovozio", priča Ignjat za 021.rs.

Kaže da je slučaj prijavio policiji i da su mu rekli da će ga obavestiti o ishodu, na čemu se završilo. "Pošto sam sȃm propatio, bilo nas je osmoro, a nisam bio u mogućnosti da se školujem, znam kako sam ja prošao i ne bih želeo da se to i njima dogodi, jer one žele da idu u školu. Želim da ih izvedem na pravi put, ali uslovi mi nisu dobri za prevoz. Meni ništa drugo ne treba, samo ta freza", dodaje on za naš portal.

Sead Misić, koji ima vikendicu pored Ignjatove kuće, odlučio je da mu pomogne jer smatra da takva osoba ne zaslužuje ovo što mu se dogodilo.

"Njima je to bio jedini način do škole. To nisu njegova deca, on im je deda i stric. Snalazi se kako ume, svakodnevno ide i kosi travu u komšiluku i tako zarađuje, seče drva, sređuje bunare i to sve bolestan. Odlučio sam da im pomognem jer je čovek veoma human, a deca su prinuđena da peške po kiši idu u školu. Svi roditelji znaju koliko je teško školovati jedno dete, a on uspeva da da se stara o svima njima", kaže Sead.

Ignjat i njegova žena došli su pre šest godina u to vikend naselje, ali je ona posle dve godine preminula od raka. Ostao je sam sa decom o kojoj se stara.

"Ignjat je nedavno desetak dana bio na Institutu u Kamenici, sumnjalo se da boluje od raka, ali je u pitanju teža upala pluća. Toliko mi je bilo žao kada sam to čuo, a on po ovoj kiši i dalje vozi njih u školu. Kuvaju napolju na "smederevcu", ali opet im je i to bolje jer bar imaju krov nad glavom, pošto su bile na ulici ranije", dodaje Ignjatov komšija Sead.

Njegova želja je da se sakupi 500 evra za frezu koja za Ignjata ima višestruku namenu. U saradnji sa biciklističkim klubom "Culture Exchange" (Jovana Subotića 21), Sead će u četvrtak organizovati žurku gde će prikupljati novac da se Ignjatu kupi nova freza. Žurka počinje u 21 čas, ali, kako za 021 navodi Ana Marija Paudril iz kluba, pomoć će moći da se donosi tokom celog dana. "Sav prihod od pića i grickalica ići će na kupovinu motokultivatora", dodaje Ana.

Svi koji žele mimo toga da uplate novac i pomognu Ignjatu, mogu to učiniti uplatom na žiro račun340-3212482208 u Erste banci, na ime Sanja Anđelković. (Suzana Stojićević - Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli )

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.