Izvor: Radio 021, 20.Jan.2021, 11:28

FOTO: Teretni brod potonuo kod Kovina, lađari ponovo upozoravaju na nerešene plovidbene probleme

Teretni brod potonuo je u Gajskom rukavcu, u blizini Kovina.

Kako Udruženje profesionalnih lađara Srbije nezvanično saznaje od lađara koji su prijavili ovaj događaj, uzrok potonuća je pretovarenost objekta i nedostatak nadzora posade.

"Upozoravamo nadležne da se trend potonuća brodova i dalje povećava, a uzrok su nedostatak adekvatne posade, loše održavaje i nemar vlasnika brodova. Pod hitno je potrebno odraditi ozbiljne sistemske promene kako bi se izbegle >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << velike materijalne štete i sprečio gubitak ljudskih života", navodi Udruženje.

Napominju i da je od njihovog prvog upozorenja do sada, za samo tri godine, potonulo gotovo 11 objekata i do sada nisu preduzete nikakve mere za njihovo uklanjanje niti je došlo do bitnijih promena u sistemu bezbednosti plovidbe.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.