Izvor: Radio 021, 16.Jun.2019, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Svečanim defileom, nastupom orkestara i polaganjem venaca obeležen Dan policije

Četa konjanika Policijske brigade i policijski orkestri Srbije i Slovačke danas su, u sklopu obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, svečano prodefilovali Knez Mihailovom ulicom do Kalemegdana u Beogradu.

Tradicionalni defile, koji se godinama unazad održava u sklopu obeležavanja Dana MUP-a, izazvao je veliku pažnju kako najmlađih, tako i starijih sugrađana, a poseban utisak ostavio je nastup policijskog orkestra MUP-a Srbije, ali i njihovih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kolega iz inostranstva.

Orkestri policije pridružili su se taktičko-tehničkom zboru pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova na Kalemegdanu, na kom građani imaju priliku da se upoznaju sa veštinama, opremom i vozilima koja policija koristi u svom radu.

Program je posebno prilagođen najmlađim građanima koji će uz druženje sa policajcima i igru imati priliku da nauče osnove bezbednosti i upoznaju se sa ulogom policije.

Nešto ranije je položen venac na spomen-obeležje u znak sećanja na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji su izgubili živote na dužnosti.  Takođe, državni sekretar MUP-a Milosav Miličković položio je venac na spomen – ploču prvom ministru policije vojvodi Jakovu Nenadoviću, dok su komandanti Specijalne antiterorističke jedince i Žandarmerije Spasoje Vulević i Dejan Luković položili vence na spomen-obeležje na Čukur česmi.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počelo obeležavanje Dana MUP i policije - Manifestaciji na Kalemegdanu najviše su se obradovala deca (FOTO)

Izvor: RTV Pink, 16.Jun.2019

Povodom dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije danas je održan svečani defile čete konjanika policijske brigade i policijskih orkestara Srbije i Slovačke Knez Mihailovom ulicom.

Nastavak na RTV Pink...

DAN KADA SU SVI POSTALI ČUVARI REDA Defileom policijskih orkestara, pokaznim vežbama, ali i kupanjem u peni obeležen Dan MUP-a i policije (FOTO)

Izvor: Blic, 16.Jun.2019

Policijski orkestri Slovačke i Srbije i četa konjanika Policijske brigade svečano su prodefilovali danas od Knez Mihailove ulice do Kalemegdana i na taj način obeležili Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.