FOTO: Sneg veje u Novom Sadu i Vojvodini

Izvor: Radio 021, 04.Jan.2017, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Sneg veje u Novom Sadu i Vojvodini

Sneg koji od ove večeri pada u Novom Sadu i celoj Vojvodini znatno je usporio automobile, međutim, većih problema u funkcionisanju saobraćaja nema.

Sneg veje u Novom Sadu od 19h i prema prognozi bi trebalo da noćas prestane da pada, a novi se očekuje ponovo za vikend. Do tada temperature će se spustiti u minus, a posebno se očekuju ledene noći u narednom periodu.

Na ulicama je mehanizacija i ljudstvo Zimskih službi gradskih preduzeća, so se posipa po glavnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << saobraćajnicama, čiste se pešačke staze i autobuska stajališta. Gradski autobusi funkcionišu normalno.

Gradonačelnik Miloš Vučević izjavio je da nas očekuje dinamična noć. "Rade se prvo ulice i trotoari prvog reda, a odmah zatim i ostale saobraćajnice, a čiste se i autobuska stajališta" rekao je Vučević.

Preduzeće "Putevi Srbije" poručilo je vozačima da preko Iriškog venca voze opreznije, jer je put bio delimično vlažan, a pojavom snega potrebna je dodatna pažnja. Auto-moto savez Srbije je upozorio na moguću poledicu na putevima, jer će temperatura večeras pasti ispod nule.

Vozačima se savetuje da obrate pažnju na brzinu kojom voze. Zimska oprema je obavezna i neophodna.

Podsećamo, ako na parkingu pod naplatom ima više od pet cm neočišćenog snega, parking se na tom mestu ne naplaćuje. Građani su dužni da očiste sneg ispred svojih kuća, zgrada i firmi. Ukoliko uklanjanje snega nije moguće, dužni su da blagovremeno postave odgovarajuće oznake upozorenja.

Za četvrtak je u Novom Sadu najavljeno oblačno i hladno vreme, tokom većeg dela dana suvo, samo tokom jutra i večeri sa slabim snegom.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZIMSKA SLUŽBA U NOVOM SADU NA NOGAMA Meteorolozi najavili suvo vreme, a sneg ne prestaje da veje

Izvor: Blic, 04.Jan.2017

U Novom Sadu sneg ne prestaje da pada već par sati uprkos tome što su hidrometeorolozi najavili suvo veče u najvećem gradu u Vojvodini...Uveliko se bele krovovi, krošnje drveća i travnjaci, a putari su već na ulicama kako bi predupredili skoro pa poslovični kolaps koji nastane pri prvom većem...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.