FOTO: Šivaće igle pronađene u jagodama u Australiji

Izvor: Radio 021, 16.Sep.2018, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Šivaće igle pronađene u jagodama u Australiji

Australijski zdravstveni zvaničnici upozorili su stanovnike Australije da pre upotrebe preseku svježe jagode koje kupe, nakon što je nekoliko ljudi pronašlo igle za šivanje skrivene unutar voća.

Upozorenje je izdato nakon što je korisnik Facebooka Džošua Gejn na svom nalogu napisao da je njegov 21-godišnji prijatelj osetio jake bolove u stomaku.

"Potrošači bi trebalo da preseku jagode pre jela, dok im se ne kaže suprotno", saopšteno je iz Odeljenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za zdravstvo u Vladi Kvinslenda.

Igle su pronađene u jagodama koje su se prodavale u pakovanjima u supermarketima u australijskim državama Novi Južni Vels, Kvinslendu i Viktoriji.

Jedan devetogodišnji dečak prevezen je u bolnicu nakon što je zagrizao jagodu u kojoj se nalazila igla, ali je nije progutao, javio je BBC.

Iz prodaje su povučene jagode nekoliko proizvođača.

Član Udruženja uzgajivača jagoda Dženifer Rouling veruje da je reč o "pojedinačnom incidentu ili sabotaži".

Godišnja vrednost australijske industrije jagoda iznosi 130 miliona australijskih dolara, a strahuje se da bi ovakvi incidenti mogli da ostave dugoročne posledice na prodaju ovog voća.

Autor: Srna

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.