Izvor: Radio 021, 23.Apr.2021, 19:20

FOTO: Šest kilometara puta kod Vrdnika grade već dve godine, nepoznato koliko koštaju radovi

Radovi na državnom putu II B reda broj 313, deonica Irig - Vrdnik, počeli su leta 2019. godine, a kako se uverio reporter 021.rs na terenu, još uvek nisu završeni.

To najviše primećuju meštani sela Rivice koje ima oko 600 stanovnika. Oni često obavljaju kupovinu u okolnim mestima, a kroz njihovo selo prolazi i mnogo automobila zbog obližnjih turističkih atrakcija, naročito u prolećnim i letnjim mesecima.

Put je započet u julu 2019. i tada su svi, zbog njegove >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dužine, mislili da će biti završen iste godine. Od januara 2020. nisu videli radnike u svom mestu.

U pitanju je državni put u nadležnosti "Puteva Srbije", a kako za 021.rs kažu u ovom preduzeću, izvođač radova je firma "AD Sremput" iz Rume.

"Do sada su obavljeni radovi na deonici puta prema Vrdniku, ukupne dužine od 4,1 kilometar. Urađeno je proširenje te deonice puta sa svim potrebnim slojevima, kao i okamenjavanje kanala pored puta i postavljanje ivičnjaka, čime je praktično gradilište konzervirano do nastavka radova", navode u "Putevima Srbije".

Ostaje, kažu, da se obave radovi na cementnoj stabilizaciji i završni slojevi asfalta i zaključuju da će javnost "blagovremeno obavestiti o nastavku radova".

Ni na veb prezentaciji "Puteva Srbije", ni na Portalu javnih nabavki nije moguće pronaći javnu nabavku kojom je "Sremput" dobio ovaj posao, a iz "Puteva" za 021.rs kažu da ovaj posao spada u redovno održavanje, tako da je nepoznato koliko je "Sremput" novca dobio za radove.

Autor: Dragana Prica Kovačević - dragana@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.