Izvor: Radio 021, 31.Jul.2019, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Saobraćajna policija kažnjava vozače koji biciklističku stazu od Futoga do Begeča koriste kao prečicu

Saobraćajna policija sankcionisala je vozače koji su, kao prečicu, koristili nedavno završenu biciklističku stazu između Begeča i Futoga.

Policija je reagovala na osnovu prijave građanina Bojana Suvačareva, koji je ukazao na problem kao savesni Novosađanin.

Saobraćajna policija odgovorila je na njegovu prijavu i obavestila ga da je obilaskom staze primećeno da je koriste vozači automobila, kao i da nedostaje saobraćajna signalizacija kojom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << se zabranjuje kretanje vozila po stazi izgrađenoj na nasipu.

Policija je uputila dopise nadležnima, na kojima je sada da obezbede stazu i postave signalizaciju.

Suvačarev, koji aktivno vozi bicikl, kaže za 021 da je uočio problem tokom vožnji vikendom, a to je primetilo i više biciklista tokom jedne grupe vožnje novom stazom. Kako dodaje, ovo nije prvi put da se dopisima obraća nadležnima, a dosta prijava mu prođe i problemi na koje ukazuje zaista budu rešeni.

"Mislim da će na ovoj novoj stazi, koja je u savršenom stanju, situacija biti sada mnogo bolja, iako uvek ima onih koji krše saobraćajne propise. Često motivišem i druge da se obraćaju nadležnima jer tako možemo nešto konkretno da promenimo, ne znaju u policiji ili u drugim organima baš sve što se oko nas dešava. Možete da ostavljate komentare po društvenim mrežama, ali i da ne sedite skrštenih ruku jer se problemi neće sami od sebe rešiti", kaže ovaj građanin za 021.

On dodaje da treba uticati na nadležne u gradu da se još više bave stanjem biciklističkih staza jer potreba za tim postoji, a biciklista će samo biti još više.

Podsetimo, o ovoj stazi 021 je izvestio i nakon što je još jedan biciklista zabeležio vozilo kojem tu nije bilo mesto. Priču čitajte OVDE.

Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.