Izvor: Radio 021, 04.Okt.2019, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: SZS održao protest u Novom Sadu

Vojvođanski Savez za Srbiju održao je danas prvi protest protiv režima nezavisno od pokreta "Jedan od pet miliona".

Okupljanje je bilo na Pozorišnom trgu u 18 časova, a na protestu su govorili Dobrosav Dević, potpredsednik Omladine Dveri u Novom Sadu i Nebojša Novaković, predsedavajući Saveza u Vojvodini.

Dević, inače student Pravnog fakulteta, rekao je da se uključio u proteste zato što ne želi da godišnjice mature održava preko skajpa, jer sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << više njegovih vršnjaka odlazi u inostranstvo.

"Bojkot nije naša politika već sredstvo za ostvarivanje fer izbora. U njihove redove uvukao se strah jer su svesni da njihova pozicija nije ista. Na nama je da istrajemo kao što su studenti istrajali u rektoratu", naglasio je on.

Novaković je rekao da je svaki dan života građana Srbije od kako su naprednjaci na vlasti "vanredno stanje".

"Oni ne traže samo da za njih glasamo. Oni traže da ih obožavamo. Opterećeni su time da uđu u istoriju da se o njima piše za 50 godina, a mi smo dužni da ih u istoriju pošaljemo", naveo je Novaković.

Napomenuo je i da je SZS proglasio bojkot izbora i na pokrajinskom i na lokalnom nivou i ocenio da će prvi sledeći izbori na kojima će SZS učestvovati biti oni na kojima Vučić pada.

"Kada građani čuju istinu Vučić pada. Vučić i istina ne idu zajedno, Vučić i laž su jedno. Bojkot nije čekaonica za bolja vremena. Mi ćemo se izboriti za bolja vremena", rekao je Novaković.

Dodao je da je "Vojvodina postala mesto u kom naprednjaci stiču ime i prezime". Podsetio je i na prebijanje novosadskih studenata i aktivista od strane, kako je rekao, "SNS funkcionera" i na to da je pre samo tri dana "funkcioner u Pokrajinskoj vladi fizički napao radnika kome je nadređen" (više o ovom događaju u našoj priči OVDE).

Zaključio je i da će se protesti, kao i ostali oblici kampanje bojkota u Novom Sadu i Vojvodini nastaviti.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Nakon višemesečne pauze, održan protest u Novom Sadu, ali bez „1 od 5 miliona“

Izvor: NoviSad.com, 05.Okt.2019, 09:00

Protest protiv vlasti održan je sinoć u Novom Sadu nakon višemesečne pauze, u organizaciji Saveza za Srbiju, koji čine opozicione stranke. Kako je javio 021, vojvođanski ogranak Saveza za Srbiju održao je protest protiv režima nezavisno..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.