Izvor: Radio 021, 27.Okt.2020, 10:08

FOTO: Prvo privatno porodilište u Vojvodini "Gea"- za bezbrižan dolazak mališana

Jedan od najznačajanijih događaja u životu kao što je rođenje deteta i kompletno vođenje trudnoće važno je poveriti profesionalnom i stručnom timu, a saznajte koje su to prednosti porođaja u privatnom porodilištu i šta sve nudi "Gea" - prvo privatno porodilište u Vojvodini, koje radi i kao opšta bolnica, a uskoro proslavlja prvu godišnjicu rada.

Konforno i opremljeno najsavremenijom opremom, smešteno je u mirnom delu Novog Sada, na Telepu u Ulici Laze Lazarevića >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << 28.

Ima 2.000 kvadratnih metara, a smeštaj mogu da omoguće za 64 pacijenta.



Tim stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom

Kako ističu, "Gea" je brižno i sa mnogo pažnje birala svoj lekarski i kompletan medicinski tim u želji da svojim pacijentima obezbedi najbolje stručnjake iz svojih oblasti rada.

"Započeli smo sa radom kao ginekološko-akušerska ordinacija pre 30 godina, a nastavili kao bolnica sa porodilištem, nudeći dijagnostiku i terapijske tretmane u oblasti ginekologije i akušerstva sa timom vrhunskih stručnjaka kao što su prof. dr Vule Višnjevac, dr Dubravka Miljojković, dr Zoran Šuvaković, dr Nemanja Višnjevac, dr Bojan Karadeglija, dr Siniša Kurucin", navode u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Većina lekara su profesori ili doktori nauka, sa dugogodišnjim iskustvom i uspešnom lekarskom karijerom i bogatim naučnim radom.

"Naš lekarski tim je takav da nudi usluge koje su po svom kvalitetu i savremenosti u pristupu dijagnostici i lečenju u rangu svetskih stručnjaka. Takođe su svi lekari i kompletno medicinsko osoblje prisutni 24 sata za sve pacijente bolnice Gea", dodaju u ovoj bolnici.

Kako izgleda porodilište "Gea"?

Opšta bolnica sa porodilištem "Gea" poštuje sve propise Ministarstva zdravlja, svaka porodilja boravi u jednokrevetnoj sobi, u okviru kojeg ima svoje kupatilo.

"Posete su zabranjene, osoblje je zaduženo za higijenu bolnice, obavlja svoj posao takođe na vrhunskom nivou, održavajući bolnicu sterilnom i čistom", navode u ovoj bolnici.

Porodilište je koncipirano sa intimnim apartmanima (garderoberi, centralna klima, TV, bežična mreža, kupatilo) za smeštaj i boravak trudnica, porodilja i novorođenčadi, te odvojene i diskretne porođajne sale kao i operacione sale za carske rezove.

Pacijentkinjama su na raspolaganju pored ginekologa i anesteziolozi (dr Nada Anđelić, dr Noemi Holo-Đilvesi, dr Kristina Šuvaković, dr Nataša Nestorov), neonatolozi i pedijatri (dr Dejan Pantić, dr Jugoslav Krnjić, dr Branka Kovačević i dr Jadranka Crnomarković Lunić), kao i medicinske sestre odgovarajućih oblasti.

Koje su prednosti porođaja u privatnom porodilištu?

Kada se govori o privatnom porođaju i odluci trudnice da izabere baš "Geu", kako ističu, govorimo  o primarnim stvarima, ujedno i razlozima, koje "Gea" nudi svim budućim porodiljama u okviru ove usluge, a to obuhvata:

mogućnost trudnica da biraju da li žele da se porode prirodnim putem, carskim rezom ili uz epidural u skladu sa procenom ginekologa;vrhunski tim ginekologa, anesteziologa i medicinskih sestara dostupnih 24h za sve trudnice pred porođajem;sigurnost trudnica da će porođaj biti bezbedan i po nju i po bebu, bez obzira na složenost samog porođaja;operacionu salu opremljenu najsavremenijom opremom;potpunu brigu lekara za bebu nakon porođaja;udoban i komforan apartmanski smeštaj ne samo za porodilju i bebu, već i za supruga ukoliko želi da prisustvuje porođaju;porodilji i bebi je obezbeđena sva neophodna oprema za vreme boravka u bolnici, tako da ništa nije potrebno da se nosi u porodilište;najviše higijenske standarde;ljubazno medicinsko osoblje prisutno sve vreme boravka porodilje i bebe u privatnom porodilištu GEA;patronažnu službu, koja je na raspolaganju i nakon izlaska iz porodilišta;prilikom izlaska porodilje i bebe iz bolnice, GEA daje novčani poklon u vrednosti od 20.000 dinara.

Koje još oblasti pokriva "Gea"

Pored privatnog porodilišta, "Gea" nudi kompletne lekarske preglede iz gotovo svih vrsta medicinskih oblasti. U bolnici "Gea" moguće je obaviti sledeće preglede: ginekološke, kao i vođenje trudnoće sve vreme do porođaja, zatim kardiološke preglede, urološke, internističke, gastroenterološke, radiološke preglede, estestke i orl preglede. Pored specijalističkih pregleda, u bolnici "Gea" se nude i pregledi opšte prakse.

"Ističemo da je u "Gei", kao bolnici, moguće obaviti i određene hiruške intervencije, odnosno operacije: štitne žlezde, grla, krajnika, gastro intervencije, rekonstruktivne i plastične operacije, kao i sve ostale koje se utvrde kao neophodne nakon pregleda lekara specijaliste", napominju u ovoj bolnici.

"Gea" je opremljena proverenom, testiranom opremom koja je odobrena i okarakterisana kao najsavremenija oprema na svetskom nivou. Zahvaljujući takvoj opremi, lekari mogu da obave i najkoplikovanije preglede, te pacijenti dobiju najbolju dijagnostiku i dalje lečenje. Pored opreme koja se koristi za dijagnostiku, bolnica je opremljena i najsavremenijom opremom za medicinske intervencije, a, kako ističu,  posebno se vodilo računa o opremanju porođajne sale u skladu sa svetskim standardima.

Pored kompletne brige o odraslima, "Gea" je izabrala vrhunske pedijatre, koji čine najbolji tim lekara za  decu ne samo po stručnosti, već i kao dobri dečiji psiholozi, jer je želja da se deca prilikom pregleda u bolnici "Gea" osećaju prijatno, ne doživljavaju neprijatnosti i traume,  ma koliko bio komplikovan i zahtevan pregled.

Bezbednost na prvom mestu

Za sve zaposlene i bolnicu kao objekat se preduzimaju sve neophodne i zakonske propisane mere za sprečavanje širenja zaraze, od testiranja do stalne dezinfekcije, tako da su pacijenti potpuno bezbedni, ali i obavezni da i oni poštuju propisane mere zaštite prilikom ulasla i boravka u bolnici.

Kako je oktobar mesec Međunarodne borbe protiv raka dojke, "Gea" se pridružuje ovoj borbi i svim pacijentkinjama koje dođu u bolnicu na ultrazvuk dojke tokom oktobra daje popust na ovu uslugu u iznosu od 20 odsto.

Više informacija o ovom porodilištu i bolnici možete naći na sajtu i društvenim mrežama Instagram i Fejsbuk, a pregledi se mogu zakazati na telefone: 021/65-40-130; 021/542-363 i 064/410-195.

Autor: Zakupljen prostor

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.